Franța prelungește restricțiile! Ce se va întâmpla de Crăciun și Revelion

Publicat: 11/12/2020 | 07:15

Franța prelungește restricțiile și de sărbători! Este prima țară europeană care ia o astfel de decizie, din cauza pandemiei de coronavirus. Vor fi doar unele derogări privind Crăciunul.

În acest sens, prim-ministrul Jean Castex a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe timpul nopții și după 15 decembrie. Mai mult, ora de începere a interdicției de circulație a fost devansată, așa că francezii trebuie să rămână în case de la ora 20:00 în loc de 21:00. Restricțiile se vor aplica și în noaptea de Anul Nou, însă se va face o derogare de la reguli în noaptea de Crăciun, fiind permise întâlniri de maximum 6 persoane. În plus, muzeele, teatrele și cinematografele franceze vor rămâne închise cel puțin până pe 5 ianuarie. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! VOR FI NOI RESTRICȚII ÎN MAGAZINE, ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ)

În paralel cu anunțurile premierului francez, președintele Emmanuel Macron aflat la Bruxelles, s-a declarat îngrijorat de înrăutățirea situației pandemice din unele țări și cere ca țările UE să aplice aceleași măsuri anti COVID, scrie digi24.ro.

Măsuri dure luate și în Grecia

În Grecia a fost prelungit lockdown-ul până în luna ianuarie, iar de Revelion și Crăciun se poate ieși din case doar între orele 21:00 și 5:00, printr-un permis eliberat prin SMS. Asta din cauza numărului mare de noi îmbolnăviri și a presiunii puse pe sistemul medical. Lockdown-ul naţional a fost impus în Grecia în luna noiembrie, al doilea din acest an, după o creştere considerabilă a numărului de infectări. Prelungirea acestuia până în luna ianuarie menține unele restricţii, printre care interdicţia de deplasare pe timp de noapte şi între regiuni. (NU RATA: RAED ARAFAT, DESPRE RESTRICȚIILE DIN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ. CUM ÎȘI VOR PETRECE ROMÂNII CRĂCIUNUL ȘI REVELIONUL)

Odată cu prelungirea carantinei totale au fost prelungite și restricțiile deja existente. Școlile, restaurantele și terenurile de sport, sălile de sport şi instalaţiile de schi vor rămâne închise, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas. Însă având în vedere că urmează perioada sărbătorilor de iarnă, autoritățile au anunțat că magazinele de sezon, care vând doar produse specifice Crăciunului, rămân deschise timp de o săptămână. Guvernul va mai anunţa decizii cu privire la funcţionarea bisericilor, a sectorului de retail şi a frizeriilor.