Franța lucrează la dezvoltarea unei aplicații care te-ar putea avertiza dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19

Publicat: 08/04/2020 | 17:08

Guvernul francez lucrează la o aplicaţie pentru telefoanele mobile care ar putea avertiza utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

Anunțul despre dezvoltarea acestei aplicații a  fost făcut miercuri de către secretarul de stat francez pentru domeniul digital, Cedric O, relatează Reuters. (CITEȘTE ȘI: RUSIA ÎNCEPE SĂ TESTEZE PE OAMENI UN VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS! VLADIMIR PUTIN A LUAT NOI MĂSURI PE DURATA PANDEMIEI)

Franța explorează modalităţi de a pune capăt restricţiei de circulaţie, astfel dezvoltarea unei  aplicaţii de acest gen ar pute face controlarea virusului o misiune mai ușoară. „În lupta împotriva COVID-19, tehnologia poate ajuta”, a declarat Cedric O, pentru ziarul Le Monde. (VEZI ȘI: UN ACTOR AMERICAN A MURIT DIN CAUZA COVID-19. A JUCAT ÎN NASHVILLE VIDEO)

Cedric O a mai spus că acest proiect la care se lucrează se numește „StopCovid” și reprezintă dezvoltarea unei aplicaţie prin bluetooth, pe care utilizatorii o vor instala pe telefonul mobil pe bază de voluntariat. Eficienţa proiectului va depinde de utilizarea, în mod voluntar, de către persoanele care au fost testate pozitiv a aplicației.

În urma completării datelor aplicația va anunţa apoi toate persoanele care au fost în contact strâns cu oamenii infectați, că s-au aflat în prezenţa cuiva care s-a identificat ca fiind testat pozitiv la coronavirus. „Aplicaţia vă va informa pur şi simplu că aţi fost în contact în zilele precedente cu cineva care a fost testat pozitiv”, a spus Cedric O.

Se pare că, aplicaţia franceză va folosi doar bluetooth şi nu geolocalizarea şi nu va urmări deplasările unui utilizator. Datele vor fi anonime şi vor fi şterse după o anumită perioadă. Germania şi Elveţia lucrează la aplicaţii similare, a mai spus Cedric O.