Franța cere ca țările UE să aplice aceleași măsuri anti-Covid. Solicitarea făcută de Emmanuel Macron

Publicat: 10/12/2020 | 23:11

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cere ca masurile anti-Covid să fie aceleași în toate țările UE. Propunerea vine în contextul în care se înregistrează destul de multe noi cazuri de îmbolnăvire în fiecare țară.

Emmanuel Macron și-a susținut ideea pentru coordonarea măsurilor antiepidemice la nivelul Uniunii Europene, înaintea summitului de la Bruxelles, exprimându-și îngrijorarea pentru înrăutăţirea situaţiei în multe ţări, informează Mediafax. (CITEȘTE ȘI: CE MĂSURI TREBUIE SĂ RESPECTE FRANCEZII, ÎN LOCKDOWN. ANUNȚUL FĂCUT DE PREȘEDINTELE EMMANUEL MACRON)

„Al doilea val epidemic se accelerează în multe locuri din Europa, unde sunt situaţii critice înaintea sărbătorilor”, a declarat Emmanuel Macron, cu ocazia sosirii la summitul Consiliului European, la Bruxelles.

Preşedintele Franţei a evidenţiat importanţa „coordonării măsurilor epidemice la nivel european”.

„Liderii statelor UE vor discuta despre politica testelor medicale, dar şi despre coordonarea în materie de vaccinuri încă din prima zi, pentru a le achiziţiona, a le produce şi a le distribui în mod ordonat între ţări”, a subliniat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

Starea de alertă prelungită în România

Din cauza numărului încă mare de noi cazuri de îmbolnăvire și a presiunii puse pe sistemul sanitar, Guvernul va prelungi starea de alertă pentru următoarea perioadă. (VEZI ȘI: SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. CE RESTRICȚII O SĂ FIE VALABILE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ?)

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunţat că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care starea de alertă va fi prelungită. Astfel, pentru sărbătorile de iarnă, românii trebuie să respecte aceleași restricții ca și până acum.

„Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Ciucă, potrivit Agerpres.