Franța bate din nou recordul de infectări cu noul coronavirus! Câte cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Publicat: 18/10/2020 | 16:40

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus este în creștere de la o zi la alta în Franța. Dar este alarmant faptul că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 este foarte mare. În ultimele 24 de ore, a fost bătut ultimul record, care data doar de joia trecută.

Astfel, Franţa a raportat sâmbătă seară nu mai puțin de 32.427 de cazuri de Covid-19, toate fiind înregistrate numai în ultimele 24 de ore. Și nu e tot, alarmant este și faptul că infectările au fost descoperite la testele COVID-19 după intrarea în vigoare a unor noi restricţii în principalele oraşe, date de autorități pentru a ţine sub control pandemia, informează News.ro.

Franța bate din nou recordul de infectări cu noul coronavirus!

Începând de sâmbătă, Guvernul a impus în regiunea Paris şi în alte opt zone metropolitane restricţii privind circulaţia pe timp de noapte, începând de la ora 9 seara până la şase dimineaţa, pe durata a patru săptămâni. Numărul de cazuri anunţate sâmbătă este unul record, potrivit The Guardian. Aste după ce joi Franța depășea bariera de 30.000 de oameni infectați. Ministerul Sănătăţii a raportat atunci nu mai puțin de 30.621 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Nu mai puțin de 84 de departamente sunt în situaţie ridicată de vulnerabilitate, în timp ce pentru 16 aceasta este una moderată, iar pentru un departament vulnerabilitatea este redusă. Și la Terapie Intensivă situația tinde să fie alarmantă, deși sunt ocupate, deocamdată, jumătate din paturile speciale. Conform datelor Agenţiei de Sănătate Publică din Franţa, 1.269 de persoane au fost internate la ATI în ultima săptămână. Iar în Franța totalul deceselor a ajuns la 33.392 de decese, din care 90 în ultimele 24 de ore.

Citește și...