Franța avansează spre cel de-al treilea lockdown. Anunțul îngrijorător al autorităților: „Vom lua toate măsurile necesare”

Publicat: 27/12/2020 | 13:44

Franța se apropie cu pași repezi de al doilea lockdown de anul acesta, pe fondul numărului mare de cazuri COVID-19 înregistrate în fiecare zi. Viitoare carantină este recunoscută de ministrul Sănătății, Olivier Veran, care a făcut un anunț îngrijorător, provocând panică printre oamenii de rând.

Într-un interviu acordat publicației Journal du Dimanche, Olivier Veran a declarat că autoritățile nu exclud varianta instituirii unui nou lockdown total.

Dar, a mai precizat oficialul, acest lucru se întâmpla doar dacă pandemia se va agrava. „Nu excludem măsurile care pot fi necesare pentru protejarea populaţiei. Acest lucru nu înseamnă că am luat deja o hotărâre, însă continuăm să monitorizăm situaţia din oră în oră”, a declarat Olivier Veran. „Obiectivul de 5.000 de cazuri pe zi se îndepărtează. Iar presiunea asupra sistemului de sănătate rămâne puternică, cu 1.500 de spitalizări pe zi, presiune care a scăzut foarte puţin în cazul unităţilor de terapie intensivă”, a continuat ministrul. În acest sens, Veran s-a declarat gata să ia „toate măsurile necesare dacă situaţia se va agrava”.

Au 10.000 de cazuri pe zi

Francezii se tem de o eventuală creștere a numărului de cazuri, care oricum este, în prezent, foarte ridicat. Media din ultima perioadă este de 10.000 de cazuri de infectare detectate pe zi.

Situaţia este deja îngrijorătoare în Grand Est, în Bourgogne-Franche-Comté (centru-est) şi în departamentul Alpes-Maritimes (sud-est), începând cu Nisa. Mai mulţi primari din estul Franţei, printre care şi cel din Reims, solicită de mai multe zile „reînchiderea anumitor zone sau chiar un lockdown la nivel naţional”, scrie Gândul.ro.