Francezii spun că au găsit remediul contra coronavirusului. Medic: „Este imoral să nu îl administrăm”

Publicat: 23/03/2020 | 15:50

Didier Raoult, un specialist francez în boli infecțioase din Franța, este încrezător că a găsit un remediu împotriva coronavirusului și i se pare „imoral” că bolnavii nu îl pot folosi de pe acum.

În acest moment autoritățile din Franța așteaptă un studiu clinic pentru a permite apoi administrarea lui. Didier Raoult este directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene.

„Cel mai eficient remediu pentru tratarea pacienților cu COVID-19 este folosirea clorochinei, un antimalarian folosit de zeci de ani și cunoscut de călători ca Nivaquine. Are efecte spectaculare asupra epidemiei în curs”, a declarat Raoult, citat de Mediafax. 

Simpomele dispar după 6 zile

Specialistul susține că la doar șase zile de la administrare, simptomele dispar. „După șase zile de la administrarea medicamentului, doar 25% dintre aceștia mai purtau virusul, în timp ce 90% dintre cei care nu au primit acest tratament erau încă pozitivi”, a continuat el.

Specialiștii „de pe lună”

Totodată, medicul francez spune că unii dintre specialiști fac erori grave în găsirea remediului. „Cred că există oameni care trăiesc pe Lună și care compară studiile terapeutice ale SIDA cu o boală infecțioasă emergentă.

Eu, ca orice medic, odată ce s-a demonstrat că un tratament este eficient consider imoral să nu-l administrezi. Este atât de simplu”, a mai spus specialistul francez.

„Sunt un om de știință și gândesc ca un om de știință bazându-mă pe elemente verificabile. Am produs mai multe date despre bolile infecțioase decât oricine din lume. Am 75 de pacienți spitalizați și 600 de consultări pe zi”, a explicat Didier Raoult.

Știam de eficacitatea clorochinelor pe modele de cultură virală. Știam că este un antivurs eficient. În experiemntele noastre am decis să adăugăm un tratament cu azitromicină pentru a evita infecțiile secundare bacteriene”, a afirmat medicul.

Rezultatele au fost spectaculoase

Didier Raoult a dezvăluit și leacul subliniind faptul că rezultatele acestuia sunt excepționale. „Rezultatele au fost spectaculoase la pacienții cu COVID-19 când s-a adăugat azitromicină la hidrxiclorochină. Hidrxiclorochina se administrează în doze de 600 mg pe zi, timp de zece zile sub formă de tablete administrate de trei ori pe zi.

Și 250 mg azitromicină de două ori în prima zi și apoi o dată pe zi timp de cinci zile”, a precizat Raoult.