Fotograful Albert Horopciuc a murit. Avea doar 52 de ani

Publicat: 23/03/2020 | 14:28

Fotograful Albert Horopciuc din Hunedoara a murit la vârsta de 52 de ani la spitalul. Artistul paralizase de la gât în jos în 2014, când pe neaşteptate, într-o zi în care crezuse iniţial că răcise, a rămas ţintuit la pat.

Diagnosticul, o infecție la coloană, de mielită, pus de medici a fost crunt, însă bărbatul ţintuit de atunci în scaunul cu rotile nu s-a descurajat. El a continuat până în ultima clipă să își facă viața mai frumoasă, și e a lui și a celor din jur.

Cum a descoperit boala

Într-o zi care nu părea să anunțe nimic, Alex a aflat că este foarte grav bolnav. „A fost o zi rece, a plouat şi m-a apucat durerea de ceafă. I-am spus soţiei să mergem acasă, am făcut cumpărături şi ne-am culcat la amiază. M-am trezit cu o durere cumplită şi l-am rugat pe fiul meu de nouă ani să-mi facă un masaj.

Durerea nu mi-a trecut şi m-am dus să-mi fac un duş fierbinte. Am apucat să ies din cadă dar, în trei sferturi de oră, am paralizat de la gât în jos. A venit Salvarea şi am mai avut puterea să glumesc cu fetiţa mea de şase ani, spunându-i că ”uite, tati merge cu caleaşca”.

De la spitalul din Hunedoara m-au trimis la Timişoara, iar aici mi-au zis că am o infecţie la coloană, mielită. Am nevoie de tratament, dar nu au fonduri”, spunea Albert Horopciuc, în 2014 conform adevărul.

Ultimele clipe din viață 

În ultimii ani, Albert putea fi văzut des, în ultima parte a vieții, făcând fotografii pe străzile Hunedoarei şi la Castelul Corvinilor, chiar dacă, în ultimul timp, din cauza paraliziei mâinilor, ajunsese să îşi mai poată mişca doar degetul cu care apăsa declanşatorul.

Duminică, familia sa a anunţat decesul. „A murit Albert Horopciuc, Tuturor celor care i-aţi fost prieteni dragi, care i-aţi fost alături, încurajându-l sau înveselindu-l prin mesajele voastre, vreau să vă mulţumesc şi să vă anunţ că astăzi seara „luptătorul” Albert a pierdut lupta cu boala.

Dumnezeu sa îl primeasa in raiul Sau!”, a fost mesajul publicat de familie. Fotograful era căsătorit şi avea doi copii.