Fotografie de colecție. Cum arată Crăciunul regal din casa reginei Elisabeta a II a . FOTO

Publicat: 25/12/2020 | 13:28

Deși ar putea da cele mai mari petreceri din lume, pentru că deține numeroase palate în care pot fi puși brazi norvegieni imenși, săli de petrecere fastuoase și numeroși angajați, Casa Regală britanică este destul de conservatoare.

Conform fostului bucătar de la Buckingham, în ultimii 30 de ani familia regală britanică a sărbătorit dimineața Crăciunului la reședința Sandringham din Norfolk, acolo unde are loc un prânz festiv la care participă regina și mai mulți membri ai familiei regale din generații diferite, scrie The Independent.

Dacă în urmă cu doi ani la eveniment au participat și cei doi nepoți „primari” ai reginei – Prinții William și Harry și soțiile lor, Kate și Meghan. În 2019, lucrurile s-au schimbat puțin, iar Harry și Meghan și-au petrecut Crăciunul în America, în 2020 contextul s-a schimbat complet.

Imagine de la eveniment Foto: Profimedia Images

Regina se află, în prezent, la castelul Windsor, iar regiunea se află într-un nivel de carantină ridicat, fapt ce nu ăi va permite să aibă oaspeți. Pe 1 decembrie, Palatul Buckingham a confirmat că și prințul consort va rămâne la Windsor. Astfel, prânzul tradițional de la Sandringham nu va mai avea loc în acest an.

Ce mănâncă regina de Crăciun

Darren McGrady a fost bucătarul personal al Reginei Elisabeta a II-a vreme de 15 ani. El povestește că în tot acest timp a mers alături de regină de mai multe tururi și a gătit pentru cinci președinți americani.

După ce pleacat de la Casa Regală, McGrady că familia nu este foarte pretențioasă când vine vorba de masa de Crăciun și că meniul este aproape la fel în fiecare an – „sunt destul de plictisitori când vine vorba de masa de Crăciun” – felul principal este curcanul.

„În mod obișnuit pregăteam trei curcani pentru regină și familia extinsă care se reunea în sala de mese, încă un curcan pentru copii și apoi alții care urmau să fie pregătiți pentru angajați. Toată lumea merge la masă de Crăciun, nu doar familia”, a spus McGrady.

Ce nu au voie să folosească bucătarii

Bucătarii nu au voie să folosească ingrediente cu arome puternice precum ceapa sau usturoiul pentru că acestea nu sunt pe placul Elisabetei – „Reginei nu îi place usturoiul, așa că nu îl puteam folosi niciodată la Palatul Buckingham”.

În ce privește desertul de pe 25 decembrie, budinca de Crăciun era scufundată în coniac, flambată și apoi dusă în sala de mese regală. Referitor la băutură, regina  consumă un pahar de gin sau unul de șampanie, scrie Digi24.