FOTO | Povestea românului cu IQ mai mare decât al lui Einstein! Ce planuri are puștiul de 14 ani

Publicat: 01/08/2020 | 16:54

Mihai Iulian Bărăscu are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein. Puștiul de 14 ani are planuri mari de viitor.

Adolescentul român locuiește în Marea Britanie încă din 2009, împreună cu familia. Anul acesta, băiatul a fost evaluat de Mensa, care a stabilit că are un IQ impresionant, de 162, „mai mare decât al celebrului Albert Einstein. 

Mihail Iulian știe exact ce vrea să facă pe viitor. Puștiul se visează arhitect, dar este pasionat și de scris. A scris deja un roman, iar al doilea este în lucru.

Iulian este șeful clasei

Tatăl lui Iulian este profesor de religie, iar mama lui, medic stomatolog. Cei doi au toate motivele să fie mândri de fiul lor.

„Iulian îşi urmează întotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toată lumea. Este un copil modest, dar iese în evidenţă prin faptul că în urma unei discuţii cu el pleci înviorat. Este în acest moment la o şcoală de elită în clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales şeful clasei. El este foarte bun la toate materiile şi are maxim de rezultate făsă să se chinuie prea mult. S-a integrat într-o comunitate care apreciază educaţia”, a spus tatăl lui Iulian, scrie a1.ro.