FOTO | Liviu Dragnea, scos din arest și dus la DNA! Care a fost motivul

Publicat: 26/06/2020 | 10:22

Liviu Dragnea a fost astăzi scos din arest și dus la DNA. Iată care a fost motivul și cum arată fostul politician după un petrecut în spatele gratiilor.

Aflat la Penitenciarul Rahova din 2019, după ce a fost condamnat pentru angajări fictive, Dragnea are noi probleme cu legea.

Fostul lider al PSD a fost scos, astăzi, din arest, și dus la sediul DNA, unde este citat. Procurorii l-au chemat pentru a-i comunica oficial calitatea de inculpat în celebrul dosar Tel Drum. 

De altfel, Dragnea a confirmat că este inculpat în acest dosar în interviul recent acordat din spatele gratiilor, care a stârnit un adevărat scandal. 

„Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu!”

„Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni.

Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa. În 2000, când am venit președinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu mașina mă înjura, pentru că erau pline de gropi. Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru ele. Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat”, a spus fostul politician, prin Skype. 

După interviul difuzat ieri, Administrația Penitenciarelor a deschis o anchetă. Instituția susține că, de la debutul stării de urgență cauzate de pandemia de coronavirus, nu a aprobat niciun interviu cu vreun deținut, nici în penitenciar, nici online. Totuși, ANP confirmă că persoanele aflate după gratii au dreptul la comunicații online, inclusiv video, pentru menținerea relațiilor de familie, dar și cu persoane din afara familiei, în anumite condiții.

Foto: Mihai Pop