FOTO | Impresionanta poveste a unei fetițe hrănite doar cu ceai și pufuleți! Ce viață are acum Florentina

Publicat: 01/08/2020 | 10:38

Povestea tristă a unei micuțe de cinci ani a impresionat o țară întreagă, însă, între timp, viața i s-a schimbat radical.

În 2014, foarte multe persoane au fost extrem de impresionate de povestea micuței Florentina din județul Vaslui. Deși micuța avea cinci ani, arăta ca un bebeluș, având doar cinci kilograme, și se simțea foarte rău. Atunci când mama ei a dus-o la spital, copila era deja în comă.

Medicii au fost șocați de starea în care se afla Florentina și au anunțat autoritățile. Mama le-a povestit acestora că și-a hrănit copilul doar cu ceai și pufuleți, așa că fetița a fost luată. Pe jumătate paralizată, a ajuns la spitalul din Iași, unde medicii au reușit să îi salveze viața

Mama copilei a murit de cancer

Mai mult decât atât, destinul său s-a schimbat brusc, după ce familia medicului care s-a ocupat de recuperarea sa a decis să o adopte. Nu a fost un demers ușor, pentru că tatăl fetei nu dorea să își dea acordul pentru adopție, însă după ce mama copilei a murit de cancer a decis să dea semnătură. 

La șase ani distanță, Florentina este un copil vesel și nimic nu mai amintește de problemele foarte grave prin care a trecut, scrie vremeanoua.ro

Părinții adoptivi i-au povestit recent ce viața a dus înainte, ba chiar i-au arătat fotografii de atunci, în care era extrem de slabă și neîngrijită. 

„Nu m-am gândit atunci, în 2014, cã o s-o adoptãm în mod cert, pur si simplu ne-am atasat de ea. Plimbãrile au fost multe si din ce în ce mai dese. Ea avea deficiente de vorbire si trebuia preluatã de un centru de plasament pentru copiii cu handicap. Din momentul în care am auzit cã am putea sã o pierdem, am luat hotãrârea de a face ceva si am reusit prin plasamentul de urgentã în vederea adoptãrii”, a povestit familia.