FOTO. Imagini cutremurătoare din Spitalul Județean din Suceava, acolo unde a fost depistat cel mai mare focar de COVID-19 din România

Publicat: 01/04/2020 | 08:30

Până pe 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, dintre care 82 de persoane și-au pierdut viața. În prezent, Suceava este un adevărat focar de infecție, motiv pentru care orașul a intrat în carantină totală. În Spitalul Județean din localitate, numărul bolnavilor de coronavirus cresc cu fiecare zi care trece.

VEZI AICI: MĂRTURISIREA CUTREMURĂTOARE A FIICEI UNUI BĂRBAT DIN SUCEAVA DECEDAT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI: ”NU NE RĂSPUNDE NIMENI…”

În spital este un adevărat haos. Medicii și asistentele fac față cu greu îngrijirii pacienților suspectați că au COVID-19, anunță stirilekanald.ro. Imaginile nu mai au nevoie de niciun fel de comentarii. Cadrele medicale poartă combinezoane și măști, care au rolul de a-i proteja în momentele când stau alături de cei aflați în suferință.

DEZVĂLUIRE. Strigătul unui medic către colegii săi: „Am avut mâhnirea să văd cum anumite donații se îndreaptă către portbagajele unor mașini”

De precizat că un sfert din persoanele confirmate ca infectate cu coronavirus sunt din județul Suceava. Însă situația este mult mai gravă. Neoficial, numărul celor loviți de COVID-19 ar fi mult mai mare. Tocmai din acest motiv, autoritățile au luat decizia ca orașul să intre în carantină totală, în speranța că virusul nu se va mai răspândi și mai mult.

NU RATA: DOSAR PENAL PENTRU DEZASTRUL DE LA „SPITALUL GROAZEI” DIN SUCEAVA. REZULTATELE MEDICILOR, ÎNTÂRZIATE DE TESTARILE ILEGALE ALE ALTOR PERSOANE

“Din sacii negri, pacienților morți le sună telefoanele!”

Gianina Ursu, nepoata unui bărbat de 68 de ani care a murit luni în Spitalul Județean din Suceava, a făcut dezvăluiri cutremurătoare. Femeia susține că unitatea medicală a ajuns o sursă de infecție pentru pacienți și doctori.

Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital”, a povestit Gianina.