FOTO | De-a dreptul hilar! Cum s-a îmbrăcat un elev care a dat „BAC-ul” astăzi! 

Publicat: 22/06/2020 | 12:26

Elevii care au absolvit clasa a XII-a au susținut, azi, prima probă a examenului de bacalaureat. Un tânăr a ales să poarte o ținută care a atras toate privirile, cât și râsul celor din jur.

Chiar dacă pandemia de coronavirus a schimbat regulile care trebuie respectate la susținerea examenului de bacalaureat, unii elevi nu și-au pierdut simțul umorului.

Și, dacă „BAC-ul” a debutat cu proba de Limba și literatura română, un adolescent a dorit să afișeze pe tricou un mesaj celebru în mediul online.

Mesajul tânărului a stârnit râsul colegilor

Cu masca pe față, tânărul a reușit să îi amuze pe cei din jur în timp ce a respectat distanța impusă de pandemia de coronavirus

„Cu sau fără BAC, semințele același gust are”, scria pe tricoul său.

Rămâne de văzut dacă și profesorii supraveghetori din sala de examen au „gustat” gluma elevului :). 

Rezultatele de la „BAC”, afișate pe 30 iunie

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris în jur de 155.500 candidaţi, 123.800 din promoția curentă și 31.800 din promoţiile anterioare. În Capitală susțin bacalaureatul peste 17.000 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul  bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Afişarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. 

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie. 

 Foto: Inquam Photos: Octav Ganea / Antena 1