Fotbalul băcăuan a mai pierdut o luptă cu moartea. Un portar de 21 de ani a murit înecat

Publicat: 03/06/2020 | 14:05

Durere fără margini în Bacău. Un tânăr de 22 de ani care plecase să muncească în Italia a murit înecat în râul Sesia din Piemonte.

”Portarul este giuvaerul de pe coroană, iar a ajunge la el ar trebui să fie aproape imposibil. În ultimele două sezoane am împărțit bucuriile și tristețile pe terenul fotbal, iar acum suntem nevoiți să acceptăm această înfrângere…Drum lin spre ceruri…!”, este mesajul celor care i-au fost coechipieri lui Silviu Gabriel Helciug, portarul echipei Zorile Faraoani, din județul Bacău, la aflarea vești că poarta echipei a rămas goală pentru totdeauna.

CITEȘTE ȘI: Teo, lovitură devastatoare pentru Pro TV! S-a întâmplat chiar de ziua ei. Şefii de la Kanal D jubilează

Gabi, așa cum îi spuneau apropiații, ar fi împlinit 22 de ani în septembrie, dar apele râului Sesia din Piemonte nu l-au mai lăsat să-și aniverseze onomastica alături de coechipieri. Silviu a plecat în luna ianuarie, profitând de pauza competițională, în Italia, la muncă, unde lucra la o firmă producătoare de plăci de ipsos.

Tragedia a avut loc duminică, când Gabi a profitat de vremea bună și de faptul că autoritățile italiene au ridicat restricțiile pentru Covid-19, și a mers împreună cu alți prieteni la râul Sesia, în zona Allea Monterosa.

CITEȘTE ȘI: Pompierii din Bacău, solicitați la o intervenție “dulce”! Localnicii s-au oprit pe stradă ca să vadă operațiunea

 „În jurul orei 18:30 –un prieten de-al lui Gabi s-a hotărât să se scalde, ideea care i-a plăcut și tânărului portar băcăuan, care l-a urmat imediat. Au traversat de maimulte ori râul, dar, la un moment dat a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Prietenul său, Robert, s-a băgat imediat în apă încercând să ajungă la el. Un alt băiat din grup a făcut același lucru, dar Gabriel a intrat în panică. A început să se agite și prietenii nu au reușit să-l salveze.” – povestește o rudă.

Trupul lui Silviu Gabriel Helciug a fost găsit de scafandri la o adâncime de 3 metri și jumătate, în amonte de podul feroviar. A fost dus pe mal, unde medicul legist a confirmat decesul tânărului român.

CITEȘTE ȘI: Seism de proporții în Chile. Cutremurul a avut 6,8 pe scara Richter

Vestea morții l-a afectat și pe primar

Primarul localității Romagnano Sesia, Alessandro Carini, a spus: „Suntem alături de familia lui, în această grea încercare”.

”Un înger de copil!”

Membrii familiei sale au primit nenumărate mesaje de condoleanțe, iar mama a mărturisit într-o postare: „Vă mulțumesc la toți că sunteți alături de mine, să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până ajunge acasă! Era un copil cu suflet mare, un înger de copil!”

Era iubit și apreciat de toată lumea

”Trist ,foarte trist, un băiat extraordinar a părăsit această lume lăsând în urmă numai regrete, o familie distrusă , sincer regret dispariția lui, sunt alături de familia lui, cuvintele sunt de prisos în aceste momente …”
”Drum lin spre ceruri Silviu !  Un înger printre îngeri…”

CITEȘTE ȘI: Poliția Română a lansat o campanie de prevenire a furtului. Mesajul care a creat indignare: „Ce e postat e filat. Ai grijă ce dai din casă!”

Corpul neînsuflețit al lui Gabriel va fi dus acasă, la Bacău, unde va fi înmormântat conform tradițiilor noastre creștine.

Luni, pe 1 iunie, Gabi Fulga, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Bacăului, a decedat la vârsta de 59 de ani. Fosta extremă a Sport Clubului va fi înmormântat la Tâmboiești, locul natal.