Fostul șef de Poliție care a infectat Spitalul Gerota cu COVID-19 a fost externat. Unde se află acum ex-ofițerul MAI

Publicat: 06/04/2020 | 12:20

Fostul șef din Poliție, care a băgat un întreg spital în carantină, ar fi scăpat de coronavirus și ar fi fost deja externat. Potrivit capital.ro, ”Pacientul 17” este în izolare la domiciliu, pentru o perioadă de cel puțin 14 zile, iar starea lui este bună.

PERICOL. S-a intrat cu Armata în cel mai periculos ghetou din București. „M-am cutremurat când am văzut ce este acolo!”

Pe 22 martie, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, dezvăluia că bărbatul a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar ar fi fost neglijat de cadrele medicale. După ce a fost supus unor analize de sânge, care n-ar fi ieșit bine, acesta a primit un tratament perfuzabil. Cu toate că starea bărbatului nu era una bună, fiind cardiac, diabetic și cu probleme de respirație, acesta a fost lăsat să plece acasă.

CITEȘTE ȘI: DE CORONAVIRUS, BUCUREȘTENII AU IEȘIT LA PICNIC ÎN HERĂSTRĂU

Fostul ofițer a revenit la UPU Gerota la mai puțin de 24 de ore, cu aceleași probleme medicale. Medicii i-au administrat câteva perfuzii. Deși starea acestuia era una instabilă, bărbatul a fost din nou lăsat să plece la domiciliu.  Pentru că medicul care investiga starea lui de sănătate era liber, pe data de 4 martie, după ce s-a prezentat la Camera de Gardă, ”Pacientul 17” a fost nevoit să se întoarcă iarăși acasă.

VEZI AICI: CÂT CREDE MEDICUL ADRIAN STREINU-CERCEL CĂ VOM MAI STA ÎN CASE, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “15 MAI ÎNSEAMNĂ VÂRF AL INCIDENȚEI”

După mai bine de trei zile de plimbare, între domiciliu și spital, fostul ofițer MAI a fost internat, a fost supus unor noi analize de sânge și i-a fost administrat un tratament pe bază de antibiotic. Pentru că Spitalul Gerota nu a putut să-i ofere acestuia tratamentul necesar, membrii familiei i-au adus la spital medicamentele necesare, Tamiflu și Corlentor (TOATĂ POVESTEA AICI).