Fostul preot Cristian Pomohaci își primește în sfârșit sentința! Judecătorii au stabilit să…

Publicat: 13/01/2020 | 00:15

O vorbă celebră spune să faci ce spune popa, nu ce face el. Altfel, riscați să ajungeți la pușcărie, la fel cum riscă și fostul preot controversat Cristian Pomohaci. Acuzat de evaziune fiscală de peste 150 mii de euro, rezultată din închirierea a 11 imobile, Pomohaci și-a recunoscut fapta, sperând să scape de închisoare, dar i-a fentat pe judecători mai bine de un an. Nu și azi. După toate probabilitățile, ziua de 13 ianuarie ar fi cea în care magistrații nu mai tolerează absența inculpatului. 

Lacrimile lui Pomohaci au stors mulți bani de la enoriași. Atât de mulți, încât a reușit să strângă o avere colosală și, odată cu ea, și evaziune fiscală de aproape 700 mii lei. După slujbele lacrimogene, fostul preot îi îndemna pe enoriași să cotizeze pentru diverse cauze umanitare. Ce se întâmpla cu banii, doar el știa. (CITEȘTE ȘI: CUM ARĂTA CRISTIAN POMOHACI LA 19 ANI. CONTROVERSATUL PREOT A FOST FILMAT LA O NUNTĂ, UNDE A ȚINUT O PREDICĂ)

Dacă lacrimile stoarse în fața altarului făceau adevărate minuni, în fața judecătorilor va trebui să adopte altă strategie. Mai ales că i-a dus de nas în repetate termene, mai bine de un an. Condamnat, inițial, la un an de închisoare cu suspendare, Pomohaci a mărturisit că e dispus să recunoască toate păcatele fiscale. Între timp, a refuzat să se mai prezinte în fața magistraților, invocând diferite motive.

Și avocații s-au ”lepădat” de Pomohaci

Ba chiar și avocații s-au ”lepădat” de Pomohaci, de teama amenzilor pe care le-ar fi putut primi de la judecători. După ce a invocat motive medicale la fiecare termen al proceselor, judecătorii au cerut să se facă o anchetă în spitalul în care Pomohaci susține că a fost internat, suspectându-l că s-a folosit de acte medicale false. Mai ales că starea lui de sănătate i-a permis să filmeze videoclipuri, să meargă la spectacole, să zboare în vacanțe sau chiar să facă așa-zisele exorcizări în garajul vilei sale. (VEZI ȘI: ÎNAINTE SĂ MOARĂ, UN REGRETAT CÂNTĂREȚ ROMÂN ÎL SUSPECTA PE FOSTUL PREOT POMOHACI CĂ L-A OTRĂVIT!)

La termenul de luna trecută, judecătorii i-au dat un ultimatum lui Pomohaci, iar luni, 13 ianuarie, e ziua din calendar în care Pomohaci ar putea să treacă o cruce neagră la aflarea sentinței. Altfel, fostul preot, acuzat și de abuzuri sexuale cu minori, și-a văzut liniștit de carieră, lansând videoclip după videoclip. Și de sărbători a colindat liniștit prin localități unde primarii l-au plătit din bani publici pentru prestația sa, fără ca vreun edil să pară deranjat de faptul că artistul este judecat pentru evaziune fiscală.

Imediat după anunțul Parchetului General și demararea urmăririi penale în cazul fostului preot, fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, Pomohaci a recunoscut faptele, sperând la o pedeapsă mai blândă. Anchetatorii au descoperit că, timp de cinci ani, Pomohaci a închiriat 11 imobile, proprietăți personale, nedeclarând însă organului fiscal veniturile reale încasate. Astfel, ar fi prejudiciat statul cu 152 mii euro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)