Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, dat în urmărire națională. A fost condamnat la 3 ani și 10 luni cu executare

Publicat: 19/06/2020 | 10:27

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir a fost dat în urmărire națională joi, după ce polițiștii au mers să îl ridice de acasă și nu a fost de găsit la mai multe adrese. Acesta a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel București la 3 ani și 10 luni de închisoare.

Daniel Dragomir a fost condamnat în dosarul în care este acuzat de fals în înscrisuri și spălare de bani. De asemenea, soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

CITEȘTE ȘI: ANM, avertizare generală! COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Zonele vizate

Daniel Dragomir figurează la persoane urmărite, după ce oamenii legii au efectuat verificări la mai multe adrese şi nu a fost găsit. Potrivit anunţului, motivul pentru care a fost fost dat în urmărire este “mandat de executare a pedepsei cu închisoarea”.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării lui Dragomir, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

CITEȘTE ȘI: Medicul FC Botoșani revine în iarbă » Și al doilea test COVID-19 a fost negativ!

Cu oate acestea, el nu a fost găsit, astfel că ”se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire”.

Daniel Dragomir a fost condamnat joi la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă.

“Condamnă pe inculpatul Daniel Dragomir la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. (…) Contopeşte pedepsele anterior menţionate, urmând ca inculpatul Daniel Dragomir să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare (o treime din pedepsele care nu se execută), în final inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în minuta deciziei.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi soţia fostului ofiţer SRI, Marinela Zoica Dragomir, la 2 ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, spălare de bani, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

CITEȘTE ȘI: ANM a făcut estimările meteorologice pentru patru săptămâni. Ce valori vor avea temperaturile

În schimb, instanţa a stabilit ca Marilena Dragomir să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul SPGC – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon.
Totodată, magistraţii au decis confiscarea de la fiecare dintre cei doi a câte 1.015.176,66 lei.

În decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii.

În schimb, el a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată de DNA, respectiv uz de fals; spălare a banilor; folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.