Fostul medic al lui Michael Jackson sare în ajutorul românilor: ”Astea-s soluțiile pentru a scăpa de coronavirus!” Pare incredibil ce soluție trebuie să bei! Se folosește la rufe și… VIDEO

Publicat: 12/03/2020 | 22:11

Ion Alexie, specialist în boli infecţioase şi medicină internă din Las Vegas, Nevada, SUA, care lucrează cu Mountain View Hospital și Summerlin Hospital Medical Center și a fost, pentru o perioadă, doctorul lui Michael Jackson are soluția pentru coronavirus.

Într-un filmuleț de câteva minute, acesta a prezentat mai multe variante de a evita sau a scăpa de coronavirus. 59 de persoane fuseseră depistate pozitiv în România, joi seara.

”Vreau să fac câteva comentarii despre acest coronavirus. În primul rând, virusul trăiește cam 2-3 zile pe suprafețele neviabile, adică pe mese, pe scaune, unde cineva tușește sau strănută. În aceste zile, virusul poate să fie contactat de alți oameni, punând mâna pe suprafețele respective, după aceea dusă la nas sau la gură și pacientul se infectează.

Numărul doi, virusul când este tușit sau strănutat poate trăi în aer 2-3 ore, dar în acest moment oamenii de știință nu sunt siguri dacă această acntitate de virus care plutește în aer este infectivă sau nu.

Părerea mea este că, dacă sunt foarte multe virusuri în aer, pacienții se pot îmbolnăvi și, de aceea, doctorii în spitale și personalul medical trebuie să aibă măști când au grijă de pacienții infestați.

Numărul 3, sunt niște confuzii în România despre ce dezinfectanți se pot folosi ca să omoare acest virus și mai ales despre alcool. Alcoolul în concentrație de peste 70 la sută omoară virusul. E normal că, dacă cineva vrea să bea vodcă sau whisky, probabil concentrația nu o să ajungă la 70 la sută și atunci nu e folositor și poate chiar și omorî pacientul, din cauza intoxicației cu alcool.

Acum, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul cu care albiți rufele. Cel cumpărat din magazine are în România o compoziție de cel puțin 5 la sută. Cumpărați un litru și mai adăugați 9 litri de apă și diluați la concentrația de 0,5 la sută și în câteva minute toate virusurile vor fi moarte.

Altă metodă de distrugere este cea cu apă oxigenată, cu o concentrație de 1 la sută”, spune medicul.

”Ce s-a întâmplat, de ce avem această epidemie? La început, acesta fiind un coronavirus, acest virus a fost extrapolar la virusul Sars și Mers, care au fost tot coronavirusuri și au făcut epidemii în anii trecuți.

COVID-19 a scăpat de sub control. Oamenii de știință au crezut că se va comporta la fel ca Sars și Mers. Când deja are simptome de boală, pacientul deja infectase multe persoane.

Este bine să fie clătită gura cu apă și apoi înghițită. Altfel, virusul ajunge în plămâni”, a completat medicul.

”Sunt 3 variante cu care se pot opri epidemiile.

Una e cea din Italia. A doua, să se testeze pe toată lumea dintr-un oraș, sat… Cei pozitivi să fie separați de cei negativi, apoi toți, dar separați, să stea în carantină 14 zile. Lucru aproape imposibil de realizat, însă.

Varianta a treia, una care ar putea fi puțin dureroasă, este ca oamenii să-și închipuie că-și iau o vacanță de Paști mai înainte, de două săptămâni, să stea toată lumea în casă, cu mici excepții, din fiecare casă să poată ieși o persoană, o singură dată, să facă aprovizionarea”, a încheiat medicul Alexie.

Alexie Ion a fost medic specialist de boli interne şi boli infecţioase la spitalul din Craiova, dar în 1996 s-a stability în Las Vegas. A fost doctorul personal al regelui pop Michael Jackson în anul 2003.