Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a ascuns la Spitalul de Psihiatrie Voila. ”Bolnav închipuit. Este bine-mersi și face afaceri!”

Publicat: 11/12/2019 | 11:40

Fuga fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de cercetarea penală deschisă de procurorii SIIJ împotriva sa continuă, acum, cu un nou episod: Voila. Conform unei informații trimise de un cititor fidel al CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, la pont@cancan.ro, fostul magistrat se află acum internat… în spitalul de psihiatrie de la Voila, Câmpina. Asta după ce – pentru a amâna audierea sa – a stat internat, în lunile octombrie și noiembrie, integral, la Spitalul Obregia din București și la Sanatoriul de Nevroze Predeal.

Controversatul (fost) judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a ”ascuns”, acum, la Spitalul de Psihiatrie Voila, Câmpina, numai că face afaceri, împreună cu familia sa, și nu arată absolut deloc ca un om care ar avea grave probleme medicale.

“Judecătorul despre care ați scris este bine-mersi la Voila. Numai bolnav nu e! Este vizitat și face afaceri în fiecare zi cu odraslele lui! Bani cheltuiți degeaba din sistemul de Sănătate pe un bolnav închipuit”, a transmis cititorul CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, atașând mesajului și fotografia mașinii familiei Ion-Tudoran parcată în poarta Spitalului de Psihiatrie Voila.

Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a ascuns la Spitalul de Psihiatrie Voila

Surpriză de proporții! Controversata mașină folosită de membrii familiei fostului judecător

Supriza însă abia acum vine! Mașina folosită de odraslele și soția fostului judecător Ion-Tudoran oferă o nouă dovadă a legăturilor magistratului cu ”afacerile gri” ale lui Florin Pîrvu, patronul Autovit. Autoturismul B 333— (pe care îl utilizează odraslele lui Corneliu Bogdan Ion-Tudoran) provine, de fapt, de la Popescu Cristian. Acesta este un locotenent al celebrului afacerist Florin Pîrvu.

Popescu Cristian a fost ”folosit” de Florin Pîrvu și Corneliu Bogdan Ion-Tudoran pentru a… amenința martorii din dosarul instrumentat de SIIJ. La data de 26 august anul curent, aflând că procurorii audiază martori, Pîrvu și Ion-Tudoran l-au trimis pe Popescu Cristian să se afișeze ostentativ și să îi filmeze pe cei chemați la audieri la sediul SIIj din Aleea Modrogan.

Numărul autoturismului folosit de odraslele lui Tudoran nu a fost ales întâmplător. Numărul reprezintă… acronimul poreclei „Zeus”, apelativ asumat și îndrăgit de Corneliu Bogdan Ion-Tudoran pe vreme când era judecător în materie penală la Curtea de Apel București.

Fostul judecător și-a planificat strategia

Plecat din magistratură prin demisie (deși avea cererea de pensionare aprobată), Ion-Tudoran încearcă să evite ancheta penală demarată împotriva sa motivând că este bolnav psihic. De la începutul lunii octombrie el s-a internat în clinici de psihiatrie. Sunt indicii că fostul judecător și-a planificat strategia beneficiind de ajutorul medicului neurolog Alina Poalelungi de la Spitalul Floreasca, care i-ar fi falsificat analizele și i-a eliberat diagnosticul de infarct cerebral în condițiile în care analizele de computer tomograf și imagistică nu indicau leziuni cerebrale recent constituite.

După reușita de la Floreasca, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a internat la Spitalul de psihiatrie Alexandru Obregia din București, în secția condusă de medicul Moțoescu și Nica Udangiu. Aici, deoarece s-a constatat că avea apetitul sexual scăzut (anhedonie), Tudoran a fost tratat, printre altele, cu Smecta – împotriva diareei și cu aspirină – pentru inimă. Deși Obregia nu i-a recomandat o reinternare, Ion-Tudoran a migrat imediat la Sanatoriul de Nevroze Predeal, unde a fost găzduit timp de o lună de zile.

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor

De altfel, judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează modul şi împrejurările în care acesta a trecut pe numele fiului său cel mai mic – Tudor, șomer -, o proprietate imobiliară în valoare de 100.000 de euro, amplasată într-un complex din Sinaia. Anchetatorii verifică dacă bunul a fost trecut pe numele fiului magistratului pentru a acoperi această investiţie.

În data de 2 iulie a acestui an, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie – prin pensionare – a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, începând cu data de 15 octombrie 2019. Totuși, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și-a înaintat demisia, iar Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat-o pe data de 3 septembrie 2019.