Fostul iubit milionar al cunoscutei prezentatoare TV va fi extrădat în SUA

Publicat: 28/04/2021 | 23:33

Costi Alecu, ex-asociatul lui Răzvan – soțul Deliei – și fost iubit al cunoscutei prezentatoare TV Andra Trandaș, va fi extrădat în SUA. Cel cunoscut drept “Regele criptomonedelor” ar fi înșelat mai mulți cetățeni americani prin intermediul unor licitații false, prejudiciul ridicându-se la trei milioane de dolari. Banii pe care i-ar fi produs în mod fraudulos erau schimbați, ulterior, în Bitcoin. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, decizia de ultimă oră luată de Curtea de Apel București.

Pe când avea 18 ani, Costi Alecu ar fi intrat în lumea fraudelor pe internet, iar de-a lungul timpului a adunat foarte mulți bani, pe care i-ar fi transformat în criptomonede. Patronul de cluburi ar deține peste 100 de Bitcoin, adică aproximativ 5,4 milioane de dolari, la cursul zilei. Potrivit apropiaților, acesta ar putea plăti oricând prejudiciul și să beneficieze de o pedeapsă mai mică. Până atunci însă, va face o călătorie în SUA, unde va da socoteală pentru faptele sale.

Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În baza art. 52 alin. 1 lit. c din Legea nr. 302/2004, republicată, constată că sunt întrunite condiţiile extrădării. În baza art. 52 alin. 3 din Legea nr. 302/2004, republicată şi art. 1 din Tratatul de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, ratificat de România prin Legea nr. 111/2008, admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii. (NU RATA: CE ÎL AȘTEAPTĂ ÎN AMERICA PE „REGELE CRIPTOMONEDELOR”)

Dispune extrădarea şi predarea, către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, a persoanei extrădabile Alecu Costel faţă de care a fost emis mandatul de arestare nr. 1:20CR442 emis la data de 13.08.2020 de către Tribunalul Districtului de Nord al Statului Ohio – Statele Unite ale Americii”, au stabilit magistrații Curții de Apel București, potrivit informațiilor CANCAN.RO.

Costi Alecu, Delia și Răzvan Munteanu, distracție la maximum

Ce au mai decis magistrații

În continuare, instanța a anunțat și condițiile în care Costi Alecu va fi extrădat în SUA. De precizat că ex-iubitul Andrei Trandaș a încercat să amâne momentul, dar judecătorii i-au respins cererea ca nefondată.

Extrădarea persoanei solicitate se va efectua cu respectarea regulii specialităţii, prevăzute de art. 17 din Tratatul de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, ratificat de România prin Legea nr. 111/2008 şi art. 74 din Legea nr. 302/2004, republicată. Ia act că persoana extrădabilă nu a formulat opoziţie la extrădare, însă a solicitat amânarea predării către autorităţile americane. Respinge ca nefondată cererea de amânare a predării formulată de persoana extrădată ALECU COSTEL, ca neîntemeiată. În baza art. 52 alin. 3 din Legea nr. 302/2004, republicată, menţine arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei extrădate Alecu Costel până la predarea acesteia, conform art. 57 din Legea nr. 302/2004, republicată”, au mai decis judecătorii.

„Constată că persoana extrădată a fost reţinută şi arestată provizoriu în vederea extrădării de la data de 16.03.2021 la zi. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare”, mai scrie în hotărârea instanței.

În SUA, poate să-și negocieze o pedeapsă mai mică

Potrivit procedurilor justiției SUA, odată ajuns pe pământ american, Costi Alecu va avea posibilitatea să încheie un acord de recunoaștere și să-și negocieze o pedeapsă mai mică, pentru că nu a comis infracțiuni cu violență. Ulterior, ar ajunge într-o închisoare federală, iar, în funcție de distanța până la locul de detenție stabilit de judecători, are șanse bune să zboare cu celebrul „Avion al condamnaților”, unde cei certați cu legea primesc costume din hârtie, iar tot drumul sunt legați cu lanțuri la mâini și la picioare.

Cine ar fi fost victimele lui Costi Alecu

Potrivit anchetatorilor, Costi Alecu ar fi constituit, alături de fosta lui iubită – Daniela Petrișor – și de Mădălin Ghinea, o grupare care se specializase în organizarea de licitații false pe internet.

Cei trei sunt suspectați că scoteau la vânzare diferite obiecte de lux, extrem de scumpe, pentru care licitau cetățeni din SUA, Marea Britanie și India. După ce aceștia virau banii, Costi Alecu și partenerii lui scoteau sumele și le investeau apoi în moneda virtuală Bitcoin.

Prejudiciul a fost stabilit de anchetatori la aproximativ trei milioane de dolari, iar unul dintre martorii din dosar ar fi chiar George Rotariu, CEO Bitcoin România.

Costi Alecu, în perioada când forma un cuplu cu Daniela

Relație cu Andra Trandaș

Costi Alecu este un personaj vestit în lumea mondenă și pentru relațiile amoroase pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Costi Alecu și Andra Trandaș, când aveau o relație

În trecut, “Regele criptomonedelor” a avut o relație cu Andra Trandaș, prezentatoare TV la Antena Stars. Daniela Petrișor, o bombă sexy a anilor 2000, implicată și în dosarul prezentat mai sus, este o altă iubită pe care a avut-o patronul de cluburi ce urmează a fi extrădat în SUA. (VEZI ȘI: ANDRA TRANDAŞ, VACANŢĂ FIERBINTE CU IUBITUL)

Costi Alecu este, totodată, ex-asociatul lui Răzvan Munteanu, soțul Deliei. De altfel, “regele criptomonedelor” obișnuia să meargă, în trecut, împreună cu cuplul în vacanțe, unde se „scăldau” într-un lux orbitor.

Costi Alecu, alături de Răzvan și Delia, în vacanță

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.