Fostul fotomodel Andrei Baciu a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătății

Publicat: 18/12/2019 | 17:48

Fostul fotomodel Andrei Baciu, propus de Dacian Cioloş la Ministerului Sănătăţii şi retras înaintea votului de învestire, a fost numit, miercuri, în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

„Decizie privind numirea domnului Romică Andrei Baciu în funcția de sectetar de stat la Ministerul Sănătății”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial.

O altă decizie semnată de premierul Ludovic Orban prevede numirea lui Vasile Lucan Pintea în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății. Totodată, Daniela Nicolescu a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei. Fostul fotomodel Andrei Baciu, propus de premierul Dacian Cioloş la Ministerului Sănătăţii şi retras înaintea votului de învestire, s-a înscris în PNL în 2016.

Deşi, iniţial îl popusese pe Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, în noiembrie 2015, după ce pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model, premierul Dacian Cioloş a decis să facă o altă nominalizare.

Nominalizarea lui Andrei Baciu la MS a fost, de asemenea, contestată de medici şi manageri de spitale s-au arătat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.