Fosta prezentatoare, apel către români după ce a fost infectată cu COVID-19 „Am prieteni și colegi și mi-e dor să-I strâng în brațe. Șansa e vaccinul”

Publicat: 28/12/2020 | 11:04

Melania Medeleanu, fosta prezentatoare tv și fondatoare a mai multor ONG-uri printre care și cel care sprijină copiii bolnavi de cancer și în prezent Asociația Zi de Bine, a anunțat că a fost infectată cu COVID-19 și a făcut un apel către români. Deși a avut simptome ușoare și are anticorpi fosta știristă susține că va face vaccinul când va începe imunizarea populației împotriva virusului și a îndemnat pe toți românii să creadă în știință.

Melania a povestit care au fost simptomele infecției la ea și faptul că a reușit să treacă peste boală ușor, dar nu la fel au reușit și oamenii din jurul ei: „Eu însămi am trecut prin boală, dar am dus-o pe picioare. Covid ne-a dat viața peste cap, ne-a furat rude și prieteni, ne-a pus în pericol familiile, ne-a luat sursele de venit, ne-a făcut planurile harcea parcea”, a scris Melania pe pagina de socializare.  Postarea vine în contextul sosirii primelor doze de vaccin în România. Melania Medeleanu spune că se va vaccina, deși a căpătat imunitate în urma infectării și vindecării de COVID-19.

Postarea fostei prezentatoare:

„Ne vaccinăm de frică. Așa cum unii oameni NU se vaccinează de frică. Și unii și ceilalți decidem pe baza unei emoții. Frica vs știință. Emoție vs Rațiune.

Părinții Sabinei au murit la distanță de o săptămână. Întâi mama, apoi tatăl. Bunicii au scăpat. Colegul meu, Bebe, a murit și el. Am prieteni și vecini care au stat săptămâni întregi in spital. Eu însămi am trecut prin boală, dar am dus-o pe picioare. Covid ne-a dat viața peste cap, ne-a furat rude și prieteni, ne-a pus în pericol familiile, ne-a luat sursele de venit, ne-a făcut planurile harcea parcea.

E încă aici, la pândă, cu aceeași forță ca în prima zi, în timp ce puterile noastre scad cu fiecare clipă. Medicii sunt surmenați și riscă să greșească mai mult, noi suntem obosiți și, deci, mai irascibili, mai puțin rabdatori, gata să izbucnim de la fleacuri pe care altadată le-am fi ignorat.

Dacă există o șansă ca toate astea să se termine, șansa asta e vaccinul. Teoretic, am încă anticorpi și, tot teoretic, dacă am trecut ușor prima data prin boală, sunt tentata să cred că în cazul unei reinfectări voi fi din nou bine. Dar am părinți și am prieteni și colegi și mi-e dor să-i vad, să-i strâng în brate, să mergem la concerte împreună, să reiau cursurile cu ei în fața mea. Mi-e dor de normalitate. Când îmi va veni rândul, o să mă vaccinez.  Pentru mine și pentru cei pe care-i vreau aproape. Dacă aș suferi de o boală cronică, mi-aș întreba medicul înainte.

Aleg să cred în știință. Ne-a salvat de multe ori. Sunt riscuri de data asta? Nu am garanții. Dar nu avem niciodată când e vorba de medicină. Am văzut însă riscurile la care ne expune virusul.   Aleg sa-l combat cu singurele arme pe care le am: cele date de știință. Și cu gândul că pot să-i dau știintei o mână de ajutor pe viitor prin ce mănaânc, prin cum aleg să trăiesc, așa încat, în cazul unui nou virus, corpul meu să fie puțin mai pregătit.

Virusul e încă aici. Antidotul a ajuns și el. Choose life”, a scris Melania Medeleanu.