Fost campion la karate al Danemarcei, mort într-un accident de motocicletă în Iași. Detalii înfricoșătoare

Publicat: 24/06/2020 | 12:17

Un bărbat de 31 de ani din Suceava a murit, marți, pe un drum din județul Iași. Este vorba de Simion Zafiu, originar din Fundu Moldovei, fost campion la karate al Danemarcei în urmă cu șase ani.

Martorii spun că suceveanul conducea o motocicletă cu care ar fi intrat pe contrasens și a intrat în coliziune cu o basculantă. Impactul a fost extrem de violent, iar victima ar fi murit pe loc. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, scrie Monitorul de Iași.

Citește și: Tragedie în Galați. Un adolescent a murit în timp ce mergea pe bicicletă pe stradă

Tragedia confirmată de primar

Polițiștii ajunși la fața locului au demarat o anchetă pentru a afla cauzele exacte ale tragediei. Primarul din Fundu Moldovei a confirmat că persoana decedată este Simion Zafiu și a precizat că acesta era o persoană liniștită și a petrecut destul de mult timp în străinătate.

Imagine de la locul accidentului

În urmă cu șase ani, aceeași sursă scria despre performanța lui Simion Zafiu, care devenea campion al regiunii Copenhaga, iar ulterior a urcat şi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a Campionatului Naţional al Danemarcei la karate Goju-Ryu. Rezultatul era cu atât mai remarcabil cu cât a fost obţinut după numai câteva luni de antrenament la acest stil al artelor marţiale.

Fostul sportiv s-a apucat de arte marțiale în 2012, când s-a înscris la Clubul He Pai din Suceava, sub îndrumarea instructorului Ovidiu Zegrea. În vara aceluiași an a plecat în Danemarca la studii şi a încercat să continue antrenamentele, numai că în Copenhaga nu a găsit nici un club unde să fie practicat stilul qwan ki do. Suceveanul a fost nevoit să se reprofileze şi s-a înscris la clubul de karate Goju-Ryu „København Karate Klub”.

Nu rata: Vești extraodinare pentru bolnavii de cancer. Un nou medicament face minuni acolo unde alte leacuri dau greș

Suceveanul lucra în Danemarca ca programator, iar în urmă cu șase ani urma cursurile de master în inginerie software la Universitatea de IT din Copenhaga.