Foodpanda, măsuri de precauție stricte împotriva coronavirusului! Sănătatea angajaților e primordială

Publicat: 17/03/2020 | 19:46

Una din cele mai mari platforme online de comenzi pentru mâncare, Foodpanda, anunță noi măsuri de prevenție împotriva noului coronavirus. De asemenea, în mailul trimis tuturor clienților, reprezentanții vin și cu o serie de recomandări.

”Sănătatea și energia pozitivă a tuturor membrilor din comunitatea foodpanda au fost și vor fi mereu prioritatea noastră numărul 1”, au transmis reprezentanții platformei.

În această perioadă, restaurantele, cafenelele, dar și alte locuri destinate publicului trebuie să se adapteze noilor cerințe impuse de lege. Mulți dintre administratori și-au închis afacerile deja. Au rămas însă câteva restaurante care livrează mâncare la domiciliu.

Una dintre cele mai solicitate platforme online de mâncare, Foodpana, susține că pune pe primul loc sănătatea angajaților și a clienților și vine cu un nou set de reguli.

”Ce facem mai exact? Urmărind recomandările autorităților locale și internaționale, am instruit livratorii să:

– Evite contactul apropiat cu persoane care prezintă simptome de boală respiratorie acută;

– Își spele regulat mâinile cu apă și săpun;

-Folosească dezinfectantul furnizat de noi pentru mâini înainte și după fiecare livrare;  Evite atingerea feței și a ochilor dacă nu și-au dezinfectat mâinile;

-Folosească mască de protecție dacă prezintă simptome de răceală;  

-Aplice procedura implementată atat pentru ridicarea și livrarea produselor cât și pentru igienizarea regulată a gentilor;

-Rămână acasă și să facă schimb de ture dacă prezintă febră, tuse uscată și oboseală;

-Folosească batistă sau șervețele dacă trebuie să strănute sau să tușească.

 Reprezentanții platformei mai spun că supraveghează îndeaproape toate restaurantele care pregătesc mâncarea pentru clienți.”

Ce trebuie să respecte restaurantele?

Comenzile trebuie sigilate și predate livratorului doar dacă acesta are asupra sa geanta specială pentru transport. De asemenea, cei de a foodpanda le cer clienților să opteze pentru plata cu cardul.

217 români au fost infectați cu COVID-19, iar 3373 se află în carantină. Toate instituțiile publice, dar și firmele trebuie să respecte măsurile impuse de autorități.