Fonduri nerambursabile pentru cumpărarea unei mașini noi. Un nou program pentru familiile cu mulți copii

Publicat: 11/01/2020 | 15:47

Înainte de Crăciun, a fost înregistrată în parlament o propunere legislativă, care vrea să reglementeze posibilitatea ca familiile cu mai mulți copii să aibă șansa de a accesa fonduri nerambursabile de până la 35.000 de lei, pentru cumpărarea unei mașini noi și spațioase.

Propunerea legislativă se află în dezbatere, în Parlament, iar dacă se va aproba, de la 1 iulie 2020, familiile cu trei sau mai mulți copii ar putea cumpăra mașini noi și spațioase, cu ajutorul unor sume de bani nerambursabili din partea statului. (VEZI ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU BUCUREȘTENI. INTERNET GRATUIT ÎN SPAȚIILE PUBLICE DIN CAPITALĂ)

Programul se numește „Un autoturism pentru fiecare familie“ și vine în ajutorul familiilor care au nevoie de un autoturism de minim șapte locuri. Pentru a intra în acest program autoturismele achiziţionate trebuie să fie obligatoriu foarte puţin poluante, de tip EURO 5 sau EURO 6.

„Importanţa achiziţionării unei maşini noi este punctul de bază al programului întrucât acestea sunt construite conform ultimelor standarde de siguranţă, ceea ce în viaţa unei familii reprezintă cel mai important criteriu în alegerea unei maşini “, se arată în motivarea propunerii legislative.

Propunere legislativă vizează și familiile care au copii cu dezabilități și au nevoie de o mașină spațioasă pentru a facilita transportul echipamentelor medicale.

Condiţiile de participare ale proiectului „Un autoturism pentru fiecare familie”

Pentru a participa la acest proiect beneficiarii sunt obligați să fie cetățeni români, cu domiciliul în România, care la data solicitării finanţării nerambursabile au în întreţinere sau îngrijire trei sau mai mulţi copii. De asemenea, cei interesați trebuie să nu aibă obligații financiare la buget sau  restanţe la plata unor credite bancare.

Chair dacă toate condițiile de mai sus sunt îndeplinite, cetățenii care vor să beneficieze de program sunt obligați să îşi asume în scris plata diferenţei până la preţul final de vânzare al autovehiculului cumpărat. Ceea ce înseamnă că statul oferă o sumă aproximativă de 7.300 de euro, iar cei care au intrat în acest program trebuie să completeze cu 9.000 de euro, având în vedere că prețul unor asfel de mașini nu este prea mic.