Focarul de coronavirus de la Direcția de Taxe și Impozite Bacău creează panică printre contribuabili! Cinci din șapte angajați, declarați infectați

Publicat: 07/12/2020 | 22:44

Direcția de Impozite și Taxe Locale Bacău și-a suspendat activitatea după ce cinci dintre cei șapte angajați au fost depistați cu COVID-19. Având în vedere această situație, activitatea instituției a fost sistată fizic și este trecută în online, dar nu toți contribuabilii știu cum să folosească sistemul, iar alții nu încredere în „chitanțe virtuale”.

Chiar dacă unii angajați au avut stări febrile, încă de săptămâna trecută, nimeni nu s-a îngrijorat. Într-un final, angajații au fost testați, iar rezultatele au arătat ce e mai rău.

„Ne cerem scuze pentru această situație neplăcută, însă considerăm că sănătatea funcționarilor și a cetățenilor care trec pe la ghișee este mai importantă, prin urmare plățile se vor face exclusiv on-line sau virament bancar. Va rămâne deschis doar un ghișeu care va primi depunerea dosarelor de înscrieri/radieri auto.

Cetățenii care vor să depună diverse acte -documente pentru stabilirea impozitului pe terenuri sau clădiri, taxă de salubrizare le pot depune la registratură care va rămâne deschisă”, s-a scuzat administrația băcăuană.

Activitatea se mută online

Documentele necesare pentru obținerea certificatelor fiscale se pot depune la registratură sau se poate solicita eliberarea online. Persoanele fizice sau juridice care doresc să obțină un cont pentru plata debitelor prin intermediul ghiseul.ro sau să plătească amenzi o pot face tot online.

Obșinuiți să stea la cozi și să aibă dovada plății în mână, mulți dintre băcăuani nu au înceredere în ghiseul.ro, dar mai există și acea categorie care nu știe să folosească „online-ul”.

„Eu prefer să am dovada scrisă, nu mă interesează să plătesc pe internet. Am trăit o experiență neplăcută, când un prieten mi-a plătit o amendă online, iar la câteva luni distanță mi-a venit, acasă, o citație în care eram anunțat că sunt dator cu acea amendă pe care eu o plătisem.

Am făcut drumuri peste drumuri să dovedesc că am plătit-o. Așa că vreau să plătesc cu mâna mea”, a declarat Florin Nicodim, unul dintre contribuabilii nemulțumiți de blocajul de la „Taxe și Impozite”, citat de Gândul.ro.

La rândul său, Ciprian ridică problema plăților care se pot efectua și la ofiicile poștale: ”De ce nu se mai pot plăti la orice oficiu poștal?”. Răspunsul vine de la autorități: ”Din cauza lunilor din starea de urgentă s-a atins plafonul de comision plătibil Poștei și contractul s-a încheiat mai devreme decât normal”.