Focar de infecție la Serviciul Furturi Auto din Poliției Capitalei. Sindicatul Europol, acuzații grave: ”Nu vorbește nimeni despre…”

Publicat: 06/06/2020 | 13:22

Mai mulți polițiști de la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar alți 10 se află în izolare la domiciliu. Primul caz pozitiv la Serviciul Furturi Auto a fost înregistrat în 26 mai.

Poliția Capitalei a emis un comunicat în care a anunțat că a fost declanșată o anchetă epidemiologică, intrând în izolare la domiciliu toți polițiștii care au intrat în contact direct cu primul polițist confirmat pozitiv.

„Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 și respectiv 5, alți doi polițiști au fost confirmați pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice și până în prezent întreg spațiul unde își desfășoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuție relocarea temporară a subunității, pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc”, anunță Poliția Capitalei, potrivit mediafax.ro. (VEZI ȘI AICI: AȘA CEVA ESTE FOARTE GREU DE EXPLICAT. BĂRBAT ROMÂN, IZOLAT UN AN ȘI JUMĂTATE ÎN CASĂ, CONFIRMAT NOUL CU CORONAVIRUS)

Focar de infecție la Serviciul Furturi Auto: ”Frica de a sesiza că există un potențial focar”

Sindicaliștii Europol susțin, însă, că nimeni nu vorbește și despre numărul de infectați din… familiile polițiștilor, cu atât mai mult cu cât – în ultimele zile – au fost înregistrate mai multe apeluri la numărul de urgență 112, apeluri care au venit tocmai din partea acestora.

”Acum, sunt peste 15 polițiști posibil infectați și alți aproximativ 20 de polițiști în izolare, care își așteaptă verdictul”, spun sindicaliștii Europol. Aceștia acuză, totodată, că „nu vorbește nimeni însă despre numărul de infectați din familiile polițiștilor”.

„În ultimele zile au fost înregistrate mai multe apeluri de urgență din partea membrilor familiilor polițiștilor care acuzau simptomele specifice coronavirusului. Iar dacă vă întrebați de ce s-a întâmplat acest lucru, este simplu, avem pe de o parte incompetența șefilor care nu au înțeles să ia măsuri pentru împărțirea colectivului la muncă în schimburi de 12 ore sau 24 de ore, iar pe de altă parte despre frica de a sesiza că există un potențial focar”, transmite Sindicatul Europol, informează stiripesurse.ro. (CITEȘTE ȘI: PERICOLUL NU A DISPĂRUT! A APĂRUT UN MARE FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN URZICENI! 21 DE ANGAJATE ALE UNUI ATELIER DE CROITORIE AU FOST CONFIRMATE CU SARS-COV-2)