Focar de infecție cu virusul COVID-19 la unul dintre cele mai mari spitale din București! 16 cadre medicale de la Bagdasar-Arseni au fost depistate pozitiv

Publicat: 01/06/2020 | 17:25

Numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut în România. De ieri până astăzi au fost înregistrate doar 141 de cazuri. Veștile pare bune, iar epidemia a intrat pe o pantă descendentă. Însă, în ciuda acestei evoluții, în ultimul timp au fost înregistrate mai multe focare de infecție.

Cel mai recent focar de infecți cu virusul COVID-19 a apărut la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală. Este vorba de unitate medicală Bagdasar-Arseni. Aici 16 cadre medicale au fost depistate pozitiv, iar alte zeci de teste sunt în lucru. (CITEȘTE ȘI: FOCARUL DE LA FABRICA DE ÎNGHEȚATĂ DIN SEBEȘ SE EXTINDE! S-A DEMARAT O ANCHETA EPIDEMIOLOGICĂ. PESTE 80 DE ANGAJAȚI ȘI CONTACȚI AI ACESTORA AU FOST INFECTAȚI CU VIRUSUL COVID-19)

Din primele informații, se pare că este vorba despre șapte infirmiere, șase asistente, un medic, un medic rezident și un brancardier. Toate aceste persoane au fost infectate, pe lângă trei pacienți care sunt tratați acum la spitalul Colentina. (VEZI ȘI: DOSAR PENAL ÎN CAZUL FOCARULUI DE LA AMBULANŢA OLT! 26 DE PERSOANE AU FOST CONFIRMATE CU NOUL CORONAVIRUS)

Sunt așteptate rezultatele altor zeci de teste pentru a se vedea dacă sunt și alte cadre medicale infectate. Între timp, conducerea spitalului a dat 28 de avertismente cadrelor medicale care nu purtau corect masca de protecție.

Focar de infecție la o unitate medicală din Craiova

Tot astăzi a mai fost descoperit un focar de infecție la un spital din Craiova.  La Spitalul Județean din Craiova șase cadre medicale au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Pe data de 18 a fost confirmat primul caz de infecție, o infirmieră, iar ulterior au mai fost depistate pozitiv încă două.

Alte trei persoane – două infirmiere și o asistentă medicală din cadrul aceleiași secții – au ieșit pozitive, cu toate că testele de săptămâna trecută ieșiseră negative. Două dintre infirmiere sunt mamă și fiică, informează gds.ro. Totodată, niciunul din pacienții sau medicii testați nu a fost confirmat cu infecția.

Conform celor declarate de șeful secției, informațiile acumulate până în prezent duc către concluzia că infecțiile au survenit pe fondul nerespectării măsurilor de protecție necesare.