Focar de COVID-19 în Bacău! 64 de oameni au fost infestați

Publicat: 06/05/2020 | 08:56

Nu mai puțin de 21 salariați și persoane aflate sub îngrijire au fost testate pozitiv, la un centru de recuperare din Dărmănești. Președintele Consiliului Județean acuză Prefectura și Direcția de Sănătate Publică de faptul că nu au făcut la timp testele pentru COVID-19 în centrul de recuperare. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE CRITICĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU. A FOST DEPĂȘITĂ CAPACITATEA DE INTERNARE A CAZURILOR DE COVID-19)

Prefectul Liviu Miroșeanu a declarat la Digi 24 că pacienții simtomatici au fost transferați la spitalul din Onești, iar cei asimptomatici și cei care au teste negative rămân în centru. El a precizat că pacienții și angajații care nu au virusul vor fi mutaţi într-un corp administrativ al centrului.

NU RATA: MAI MULTE CADRE MEDICALE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN BACĂU SE PLÂNG CĂ SUNT INFECTATE CU COVID-19, ÎN TIMP CE, OFICIAL, NU A FOST ANUNȚAT NICIUN „POZITIV”

Potrivit prefectului, este vorba despre 43 de pacienți și 21 de angajați, iar testările au fost făcute începând din 3 mai, după ce Ministerul Sănătății a decis testarea pacienților și angajaților din centrele sociale.

”Beneficiarii depistaţi negativ, împreună cu personalul depistat negativ, vor fi mutaţi în structura exterioară a unităţii (corp administrativ). Reprezentanţii D.S.P. Bacău efectuează verificări pentru a stabili modalitatea optimă de a utiliza acest spaţiu. Personalul unităţii, care se afla la domiciliu anterior acestei testări, rămâne la domiciliu cu întreaga familie, până la împlinirea termenului de 14 zile de la ieşirea din centru; acest personal urmează a fi testat”, a precizat, într-un comunicat de presă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, Mihaela Arim, scrie hotnews.ro.

VEZI AICI: NOUA DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE ARE O SINGURĂ MODIFICARE! CUM ARATĂ ŞI CINE ESTE AFECTAT DE SCHIMBARE

Centrul se află în subordinea Consiliului Judeţean Bacău, iar preşedintele instituției, Sorin Braşoveanu (PSD), susține că vinovată pentru acestă situație este conducerea DSP, care a testat prea târziu pacienții și angajații.