Focar de coronavirus la Țuicani. Pacienți și angajați, testați pozitiv

Publicat: 25/06/2020 | 13:29

Este alertă în județul Dâmbovița. Au fost depistate cazuri de coronavirus într-un  centru pentru persoane cu dizabilități. Într-o singură zi au fost înregistrate 16 cazuri. Peste 100 de angajați și pacienți vor fi testați zilele acestea.

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL. CÂND REVENIM LA VIAȚA NORMALĂ

Focarul de coronavirus a izbucnit la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap  Ţuicani –Moreni, din Dâmbovița. Potrivit DSP Dâmbovița,  cazul index din acest centru l-a reprezentat una dintre îngrijitoarele de curăţenie,  identificată pozitiv în data de 22.06.2020,  persoană care a prezentat simptomele specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 şi care s-a internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului  Judeţean de Urgenţă Târgovişte. O echipă de specialişti  din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa s-a deplasat la centrul de la Ţuicani-Moreni, pentru o anchetă epidemiologică. Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi, pentru care D.S.P. Dâmboviţa a dispus testarea profilactică în zilele de 24 şi 25 iunie 2020.

În prima zi destintă testării au fost investigate 101 persoane, dintre aceştia 16 au primit rezultat pozitiv, 10 fiind din rândul asistaţilor şi șase din rândul  personalului. În cursul acestei zile, cele 16 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Focar de coronavirus și la Pașcani

Un nou focar de coronavirus a izbucnit și la Pașcani. Nu mai puțin de 39 de copii de la două centre au fost infectați cu virusul COVID-19. „Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru”, a declarat Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

Din cele două centre de copii nu mai puțin de 16 angajați au fost diagnosticați, sâmbătă dimineaţă, în urma testării, infectați cu virusul COVID-19. Tot atunci, DGASPC anunţa că minorii vor fi testaţi în cursul acestei săptămâni. „Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi copii, cei care nu sunt confirmaţi, au fost separaţi, la unul dintre centre sunt 3 căsuţe de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfântul Neculai s-au separat pe etaje”, a explicat Florin Ion.