Focar de coronavirus la Spitalul Județean Brăila. Opt cadre medicale infectate

Publicat: 20/06/2020 | 15:05

Opt cadre medicale de la Spitalul Judeţean Brăila s-au infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de Cătălin Boboc, prefectul de Brăila, semn că virusul continuă să facă dezastru în unitățile medicale.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNII DAU DOVADĂ DE INCONȘTIENȚĂ. PESTE 10.000 DE PERSOANE AU TRECUT GRANIȚA ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

În primă fază au fost confirmate trei cadre medicale, după care s-a trecut la testarea a altor angajați. După aceste testări au fost confirmați, în total, alți opt persoane.

Este vorba despre doi medici cardiologi, cinci asistenţi, dintre care patru de pe Secţia Cardiologie şi unul pe secţia Medicină Internă 2 – compartiment Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, dar şi o infirmieră.

Se vor asigura liniile de gardă necesară, se va sigura funcţionarea Secţiei Cradiologie, dacă vor mai apărea alte cazuri, vom vedea, dar acum e în regulă”, a declarat Cătălin Boboc, prefectul de Brăila.

(CITEȘTE ȘI: ANDREI ȘTEFĂNESCU, PRIMELE DECLARAȚII DESPRE COVID-19: „ȘTIU CĂ SUNT POZITIV. ASTA ESTE. MĂ SIMT DE PARCĂ AM FOST RĂPIT DE EXTRATEREȘTRII”)

Încă 330 de cazuri noi de coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până pe 20 iunie numărul infectărilor cu coronavirus în R de la noi din țară a crescut și a ajuns la 23.730. De la ultima informare, bilanțului i s-au mai adăugat alte 330 noi cazuri.

(NU RATA: MONICA ANGHEL A FĂCUT TESTUL COVID-19 MIERCURI! ”SINCER, EU SUNT MAI SPARTANĂ ȘI…”)

Potrivit ultimelor informații, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus de pe teritoriul României a ajuns la 23.730. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate și externate.