Focar de coronavirus la o școală din Germania! Cinci elevi români au fost confirmați pozitiv

Publicat: 09/06/2020 | 16:55

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime. Deși majoritatea țărilor au trecut la etapa de relaxare a măsurilor, focare de infecție izbucnesc în anumite instituții publice. La fel s-a întâmplat și într-o școală din Germania, unde virusul COVID-19 și făcut simțită prezența.

Starea de alertă s-a declanșat la o școală din Berlin, Germania, după ce cinci copii români, din clase diferite, au fost depistați pozitivi la testarea pentru COVID-19, notează publicația Berliner Kurier. Cei cinci elevi români învață la școala Christoph Földerich din Spadau, unde a fost demarată o anchetă epidemiologică. Se presupune că elevii români au contactat virusul de la familie.

„Trei dintre ei provin din aceeași familie, în timp ce ceilalți doi, cel mai probabil, au intrat în contact cu aceștia”, a declarat dr. Gudrun Widders. (CITEȘTE ȘI: PERICOLUL NU A DISPĂRUT! A APĂRUT UN MARE FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN URZICENI! 21 DE ANGAJATE ALE UNUI ATELIER DE CROITORIE AU FOST CONFIRMATE CU SARS-COV-2)

În cazul celor trei frați infectați cu noul coronavirus s-a stabilit că provin dintr-o familie de șapte persoane, dintre care alți doi membri au fost, de asemenea, testați pozitiv cu virusul COVID-19. Se fac în continuare teste pentru a se stabili dacă adulții au fost cei care au infectat copii sau invers. (VEZI ȘI: ȚARA UNDE SUTE DE PROFESORI ȘI ELEVI AU FOST TESTAȚI POZITIV LA NOUL CORONAVIRUS. ȘCOLILE FUSESERĂ REDESCHISE CU TREI SĂPTĂMÂNI ÎN URMĂ)

În urma depistării celor cinci elevi infectați, din școala berlineză Christoph Földerich a fost demarată o anchetă epidemiologică și au fost plasați în carantină nouă profesori și 50 de elevi.

Până în prezent, în Germania au fost confirmate 186,309 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 8,728 de decese.