Florin Piersic, petrecere la Londra cu ocazie zilei de naștere! Ce surpriză le-a pregătit românilor din Marea Britanie. “Ce poate fi mai minunat? E un vis de-al meu!”

Publicat: 24/01/2020 | 14:55

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți artiști din România. Pe 27 ianuarie, maestrul împlinește 84 de ani, ocazie cu care va organiza o petrecere tocmai la Londra.

Citește și: Cum arată acum actuala soție a lui Florin Piersic. Sunt împreună de 33 de ani

Apoi, pe 2 februarie, Florin Piersic va susține două evenimente ce se anunță fabuloase. Acestea vor avea loc la Leicester Square Theatre și la Soho Theatre. Și-au anunțat deja prezența peste 400 de români.

Ce poate fi mai minunat decât faptul o să ne îmbrățișăm și o să fim împreună? E un vis de-al meu”, a fost mesajul lui Florin Piersic pentru românii stabiliți în Marea Britanie.

Florin Piersic, o carieră extraordinară

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, și este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României.

La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în „Discipolul diavolului”. Au urmat roluri în spectacole precum „Tragedia optimistă”, „Oameni şi şoareci” și „Orfeu în Infern”.

(CITEȘTE ȘI: Florin Piersic, mărturisire cutremurătoare de ziua lui de naștere)

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului, din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Şi-a evidenţiat talentul în ceea ce priveşte filmele istorice în „Neamul Şoimăreştilor” şi apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut „De-aş fi Harap Alb”. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea şi Mărgelatu. A avut şi continuă să aibă o bogată activitate pe scenele teatrelor româneşti.