Florin Piersic, mărturisiri emoționante: „Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau”

Publicat: 21/04/2021 | 08:37

Marele actor Florin Piersic și-a deschis sufletul în fața lui Dan Negru și a vorbit despre traumele care și-au pus amprenta asupra vieții sale, dar și despre călătoriile la Mormântul Sfânt. De altfel, maestrul Piersic a atins și un subiect foarte sensibil, moartea. 

Până la vârsta de 85 de ani, Florin Piersic a avut norocul de a călători în lung și-n lat. Însă, de departe, cele mai frumoase călătorii au fost cele care l-au dus la Mormântul Sfânt. De 46 de ori a fost în orașul Sfânt și asta l-a făcut să fie și mai aproape de Dumnezeu. Dar, indiferent de conexiunea pe care o are cu divinitatea, Florin Piersic susține că îi e frică de moarte. Știe că e ceva perfect normal, dar nu vrea să o accepte. Mai mult, în glumă, marele actor afirmă că-și mai dorește să trăiască încă 50 de ani.

„Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a comentat faimosul actor despre temerea ce nu-i dă pace.

CITEȘTE ȘI FLORIN PIERSIC, DESPRE VACCINUL ANTI-COVID: ”NU SUNT ADEPTUL TEORIILOR!”

Florin Piersic, confesiuni despre moartea surorii sale

Pe când avea doar 7 ani, Florin Piersic a trecut printr-o traumă, care l-a marcat pe viață. Sora lui mai mare, în vârstă de 15 ani, a murit încercând să-și salveze o colegă.

„Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Domnul care a sărit în apă, a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu a mai găsit-o. A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o niște pescari.

În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coșciug. Apoi, nu i-am mai văzut o lună de zile, au plecat la București. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una din zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, și-a amintit Florin Piersic, cu durere în suflet.

VEZI ȘI MESAJ ÎNGRIJORĂTOR DIN PARTEA LUI FLORIN PIERSIC: „RĂMÂN ȘI CÂND NU O SĂ MAI FIU, AL DUMNEAVOASTRĂ!”

Sursă foto: facebook.com