Florin Piersic are o carieră artistică impresionantă, dar… E strigător la cer! Ce pensie primește actorul

Publicat: 29/02/2020 | 10:53

Florin Piersic nu mai are nevoie de prezentare! E uriaș, are o carieră artistică impresionantă în spate, dar, la 84 de ani pe care i-a împlinit în ianuarie, marele actor are o pensie ce poate fu numită, fără exagerare, scandaloasă.

Florin Piersic locuieşte într-o căsuţă din Cluj-Napoca şi primeşte o pensie lunară de doar 2.000 de lei, scrie Click!. Sigur, nu moare de foame! El mai deţine un alt imobil şi o casă de vacanţă în judeţul Cluj. De asemenea, Florin Piersic are o vilă și în Bucureşti, conform informaţiilor apărute în presă. (CITEȘTE ȘI: FLORIN PIERSIC, ANUNȚ DUREROS: “PESTE 20 DE ANI, NIMENI NU-ȘI VA MAI AMINTI DE MINE!”)

Florin Piersic și-a pus fanii pe jar

La scurt timp după ce a împlinit 84 de ani (27 ianuarie), fanii lui au fost puși pe jar ca urmare unor zvonuri potrivit cărora s-ar confrunta cu probleme de sănătate. Artistul a decis, însă, să rupă tăcerea și a anunțat că se simte bine, că face sport și că, în ciuda vârstei, este într-o formă de invidiat.

„Inventează, nu am avut probleme de sănătate. S-a spus că sunt desfigurat, că arăt rău. Dacă eu sunt apariție horror, vă arăt eu un coleg de-al meu. Eu mă țin de femei să nu cad. Sunt bine, sunt atât de sănătos. Ce mai inventați, măi, oameni buni? Vă doresc ca la 84 de ani, cât am eu, să ajungeți și să arătați ca mine. Mă duc la înot, mă plimb, fac multe. Nu joc fotbal, din cauză că nu mai am aceeași condiție fizică, dar îmi place să asist la meciuri„, a declarat Florin Piersic la Antena Stars. (NU RATA: FLORIN PIERSIC, POVESTIRE SPUMOASĂ CU O CUNOSCUTĂ ACTRIȚĂ: ”DACĂ-MI SCAPĂ ASTA, SUNT BOUL NEAMULUI”)

Florin Piersic, o carieră extraordinară

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, și este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în „Discipolul diavolului”. Au urmat roluri în spectacole precum „Tragedia optimistă”, „Oameni şi şoareci” și „Orfeu în Infern”. (VEZI AICI: CUM ARATĂ ACUM ANNA, ACTUALA SOȚIE A LUI FLORIN PIERSIC)

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului, din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Şi-a evidenţiat talentul în ceea ce priveşte filmele istorice în „Neamul Şoimăreştilor” şi apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut „De-aş fi Harap Alb”. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea şi Mărgelatu. A avut şi continuă să aibă o bogată activitate pe scenele teatrelor româneşti.