Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier

Publicat: 09/12/2020 | 20:01

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier. În urmă cu puțin timp, conducerea PNL l-a validat pe fostul ministru al Finanțelor ca propunere a partidului.

În ședința în care acesta a fost validat, liberalii au decis să îl susțină pe fostul premier Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a mai fost o dată propus premier de către Klaus Iohannis în februarie anul acesta, atunci când Guvernul Ludovic Orban a fost demis în urmă unei moțiuni de cenzură votată de Parlament pe data de 5 februarie 2020. Cîțu a luat decizia de a renunța la mandatul de premier desemnat, motivând că el este un om de partid și că președintele partidului trebuie să fie și șeful guvernului.

Ludovic Orban a demisionat

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut miercuri o discuție cu Klaus Iohannis în care i-a prezentat o listă cu trei propuneri de premier. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

După discuția cu șeful statului, Ludovic Orban s-a întors la partid, unde, de la ora 18:00, va avea loc ședința Biroului Politic Național, în care conducerea partidului va valida propunerea de premier, scrie Gândul.ro.