Florin Cîțu, discuție cu sectorul HoReCa. Ce se va întâmpla cu angajații, în următoarea perioadă

Publicat: 16/04/2021 | 13:01

Florin Cîțu, premierul României, a declarat că a avut o discuție cu reprezentanții HoReCa, care au promis că își vor vaccina anti-COVID tot personalul. În funcție de numărul de persoane imunizate, de la 1 iunie ar urma ca măsurile de restricție să fie relaxate.

Premierul României a făcut apel la populație să se vaccineze anti-COVID pentru că doar prin această metodă vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie. În prezent, sectorul HoReCa este printre cel mai afectat de măsurile restrictive impuse de autorități.

Am ajuns la capacitatea de 115.000 de doze pe zi. Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centrele de vaccinare. Dacă românii vor să revenim la normal, și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieși din pandemie. Vrem să ne bucurăm de concediu în această vară, vrem să revenim la viața normală, atunci trebuie să ne vaccinăm.

Avem aceste două luni. Am spus că la 1 iunie este prima bornă, trebuie să atingem acea țintă de 5 milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că își va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să vaccineze, avem dozele, dar e nevoie și de cetățeni să se înregistreze și să se vaccineze ca să avem o vară normală”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: “Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer”

În continuare, Florin Cîțu a precizat că România va, cât de curând, doze suficiente pentru toți cei care doresc să se vaccineze anti-COVID. Cu această ocazie, i-a sfătuit pe cetățeni să se înregistreze pe platformă și să accepte să se imunizeze, mai ales că multe centre AstraZeneca vor fi transformate în Pfizer.

Suntem în plină campanie de vaccinare și pe parcurs s-au modificat lucrurile. Începem să avem exact dozele pe care le tot anunțam și acum trebuie să vină lumea să se înregistreze să se vaccineze. Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare. În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through. Se va face în perioada următoare. Va începe de la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcție de zonă ș.a.m.d”, a mai declarat Florin Cîțu.