Florin Cîțu, anunțul momentului: “Pandemia va trece!” Ce se va întâmpla cu restricțiile de la 1 iunie

Publicat: 11/05/2021 | 13:36

Florin Cîțu, premierul României, este mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare anti-COVID și anunță, cu optimism, că pandemia se va încheia.

În plus, șeful Executivului a precizat că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți cetățenii României, indiferent de zonă. O relaxare totală va fi luată în calcul de la 1 august.

Lucrurile merg foarte bine. Am primit vestea foarte bună ca de azi în București suntem sub 1,5 la mie, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de succes. Este singurul element care explică evoluția ratei de infectare în jos în toată țara. Înseamnă că și presiunea pe spitale s-a redus și suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a face un pas important spre revenirea la normalitate”, a declarat Florin Cîţu.

Pandemia va trece. Contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează. Vreau să le arătăm românilor ce urmează după. După ne vom concentra pe economie. România trebuie să facă pași importanți în procesul de convergență. De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu: “1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală”

În continuare, Florin Cîțu a precizat că este foarte important ca până pe 1 iunie să fie vaccinate anti-COVID cinci milioane de persoane. În acest sens, premierul a anunțat că săptămâna viitoare toți miniștrii vor fi în centrele de imunizare și vor susține campania.

E clar că de la 1 iunie vor există măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut. Ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta, de la 1 iunie, vom găsit metode să fie evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial. Vin cu propuneri ele sunt îmnbunătăţite. Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a mai adăugat Florin Cîţu.