Florin Cîțu, anunț important despre salariile demnitarilor și măsurile pentru salvarea economiei

Publicat: 24/12/2020 | 12:59

În Ajun de Crăciun, Florin Cîțu a făcut anunț important despre salariile demnitarilor și măsurile pentru salvarea economiei României. Guvernul Cîțu a trecut în cursul zilei de ieri de votul Parlamentului cu 260 de voturi pentru și 160 împotrivă. Minimul de care avea nevoie era de 228.

Florin Cîțu, despre salariile demnitarilor și măsurile pentru salvarea economiei

Florin-Vasile Cîțu a dezvăluit în timpul premei ședințe a Guvernului obiectivele urgente și, totodată, ce se întâmplă cu măsurile luate în timpul pandemiei de coronavirus pentru salvarea economiei țării noastre. Potrivit declarațiilor noului premier, în viitorul apropiat se pregătește înghețarea salariilor demnitarilor, dar și prelungirea termenului de aplicare a programului IMM Invest.

“În această seară (n.r.: ieri seară) nu facem şedinţă de Guvern, avem câteva lucruri pe care le pregătim pentru şedinţa de săptămâna viitoare, în general combaterea efectelor provocate de pandemie şi finalizarea bugetului pentru anul 2021”, a declarat Florin Cîţu, relatează fanatik.ro.

Citește și: Doliu în politică, înainte de Crăciun! A murit Gabriel Lungu, răpus de coronavirus

Noul prim-ministru a subliniat că multe dintre programele menite să susțină economia României, grav afectată de criza epidemiologică provocată de virusul SARS-CoV-2, vor rămâne în vigoare.

“Ne pregătim pentru şedinţa de săptămâna viitoare. Sunt câteva priorităţi: pentru combaterea efectelor negative generate de pandemie, susţinerea mediului de afaceri, finalizarea bugetului pentru anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare. În primul rând, avem o promovare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021.

Avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea termenului de aplicare a programului IMM Invest până la 30 iunie 2021 şi aprobarea noului sub-program Agro IMM Invest până la acelaşi termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene, care va fi emisă până în data de 24 decembrie. Comisia Europeană a emis decizia de prelungire cu şase luni a perioadei de funcţionare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari”, a mai spus Florin Cîțu.

Nu rata: Veste bună de la Guvern. Evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 a scăzut la jumătate. Ce restricții trebuie respectate de sărbători

Ulterior, premierul a mai afirmat: “Mai avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea unor facilităţi fiscale în contextul pandemiei. Avem şi promovarea unor măsuri fiscal-bugetare cum ar fi menţinerea indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020”.

Află și: Anunț oficial al Guvernului. Primele doze de vaccin anti-Covid ajung în țară pe 26 decembrie