Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu pensiile, salariile și ajutoarele de șomaj, în perioada următoare?

Publicat: 20/03/2020 | 21:28

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu pensiile, salariile și ajutoarele de șomaj, în perioada următoare? Au sau nu românii motive de îngrijorare.

Coronavirusul creează panică în rândul cetățenilor din România, mai ales în ceea ce privește locul de muncă. Ministrul Finanțelor, însă, a ținut să precizeze că românii nu au motive să fie îngrijorați în privința plății salariilor, pensiilor sau ajutoarelor de șomaj.

„Este foarte important ca românii să înțeleagă că nu vor exista probleme cu plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor de șomaj și a acestor linii de credite. Mă asigur că avem finanțarea să meargă totul perfect”, a spus Florin Cîțu, la Observator.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA: ”SĂ NU VINĂ ACASĂ ÎN ACEST AN DE PAȘTE”)

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private.