Florin Cîțu a făcut anunțul. Care vor fi regulile pe care românii trebuie să le respecte de Paște și 1 Mai

Publicat: 08/04/2021 | 14:15

Florin Cîțu, premierul României, a vorbit despre modificările pe care Guvernul intenționează să le implementeze odată cu prelungirea stării de alertă.

Șeful Executivului a precizat, pe Facebook, că va propune ca, în noaptea de Înviere, circulația să fie permisă până la ora 5 dimineața. În plus, magazinele să fie deschise până la ora 20:00 înainte de Paște.

Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) are în plan să se reunească joi, înaintea ședinței de Guvern în care va fi aprobată o nouă prelungire a stării de alertă.

Florin Cîțu: “Vaccinarea e singura soluție!”

În cursul zilei de miercuri, Florin Cîțu, premierul României, a cerut înțelegere din partea populației în perioada următoare, precizând că vaccinul, în clipa de față, reprezintă singura armă cu care poate fi învins virusul.

Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis, vi-l transmit și eu ca premier. Vaccinarea este singura soluție”, a mai precizat Florin Cîțu.