Florin Cîțu a făcut anunțul! Când se va renunța, de fapt, la masca de protecție

Publicat: 22/04/2021 | 17:53

Zilele acestea s-a vorbit despre o relaxarea totală a restricțiilor începând cu data de 1 iunie. Această revenire la normalitate a fost discutată joi în prima ședință a Comitetului interministerial. În umra acestei întruniri, Florin Cîțu a anunțat că se va elaborat un set de reguli și că revenirea se va face treptat.

Astfel, potrivit spuselor premierului cei care credeau că data de 1 iunie va aduce eliminare purtării măștii de protecție mai au de așteptat. Florin Cîțu a subliniat că revenirea la normalitate nu se va face 100% de la 1 iunie, ci treptat, iar totul depinde de atingerea ratei de 35% de vaccinare. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, DESPRE RELAXARE ÎN URMA PROTESTELOR DIN BUCUREȘTI: ”NU S-A PUS PROBLEMA!”)

„Este un plan de măsuri. Nu revenim la 1 iunie la 100%, dar va fi un prim pas, când vom avea o rată de vaccinare de 35%. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Am fost închiși anul trecut două luni și nu am revenit la normalitate. Deci, nu aceasta este soluția. Soluția este să ne vaccinăm.”, a declarat Florin Cîțu.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;- până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.”, a mai spus Florin Cîțu.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați”

În aceeași idee și președintele Klaus Iohannis a declarat că data de 1 iunie nu trebuie supraevaluată, pentru că mai mult ca sigur atunci nu va avea loc o relaxare totală. (VEZI ȘI: MAREA RELAXARE DUPĂ 1 IUNIE! VOR PUTEA ROMÂNII SĂ RENUNȚE LA MASCA DE PROTECȚIE? „UN PAS MAI APROAPE DE O VIAŢĂ NORMALĂ)

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.

 Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea