Cine este cântăreața de muzică populară care lucrează la terapie intensivă la Spitalul Floreasca

Publicat: 28/04/2021 | 22:18

Flori Radu este interpreta de muzică populară care și-a dedicat viața îngrijirii bolnavilor aflați la terapie intensivă. Lucrează la Spitalul Floreasca, din Capitală. De 12 ani este asistentă și spune că muzica populară este terapie pentru suflet. ”Ingerul” de la ATI a povestit, în exclusivitate pentru Star Popular, cum își împarte viața printre pacienți și cei care-I calcă pragul la spectacole.

Interpreta Flori Radu poartă cu mândrie costumul de asistent medical, dar și portul popular. A îndrăgit folclorul încă de la grădiniță, iar următorii pași în muzică i-a făcut la cele mai importante festivaluri unde a obținut și premii. Când s-a căsătorit, a trecut muzica în plan secund și s-a dedicat familiei. ”Soțul mă susține, dar am preferat să pun accentul pe căsnicie. Au venit apoi cei doi copii, am o fată de 32 de ani, în curând mă va face bunică, și un băiat de 28 de ani”, spune Flori.

Din Turnu Măgurele, acolo unde lucra în cadrul primăriei, Flori Radu s-a mutat alături de întreaga familie la București. Studiase la Școala de asistenți medicali generaliști și a susținut un examen la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a și fost angajată în urmă cu 12 ani. ”Am considerat că este mai bine să-mi dedic toată dragostea mea asupra semenilor mei prin acest act medical. Este foarte greu la terapie intensivă pentru că, efectiv, ne transpunem în suferința celor care sunt în acele pături. Terapia intensivă este ca la trecerea de pietoni, când e roșu, rămâi până te faci bine, când se face verde, reușești să fii transferat pe secții sau acasă”, povestește cântăreața. (CITEȘTE ȘI: ELENA MERIȘOREANU IMPLICATĂ ÎNTR-UN ALT SCANDAL! CU CINE SE CEARTĂ INTERPRETA DE MUZICĂ POPULARĂ: ”ONORARIUL MEU ESTE MULT MAI MARE DECÂT AL LUI”)

N-ar putea alege între scenă și ATI, le prefera pe amândouă. ”Consider că e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, harul de a cânta și de a putea să asigur liniștea și să îngrijesc bolnavii de la terapie intensivă”, continuă Flori.

Pandemia de coronavirus a apăsat greu pe umerii cadrelor medicale. Mai multi pacienti, mai multe măsuri de protecție. Petrec ore întregi îmbrăcați în costume de protecție care le îngreunează activitatea. Flori Radu spune că, după un an, s-au obișnuit și cu aceste condiții vitregi.

Muzica populară înseamnă terapia sufletului

Celebrul artist Ion Petre a descoperit-o pe Flori Radu, în urmă cu câteva luni, chiar la Spitalul Floreasca, acolo unde își trata problemele medicale. A invitat-o pe cea care îi era asistentă la studio, acolo unde i-a descoperit cu adevărat talentul muzical. În curând, asistenta Flori Radu va lansa și primul album! ”Pentru mine, muzica populară înseamnă terapia sufletului. Dacă lucrez pe terapie intensivă, pentru mine muzica reprezintă această terapie a sufletului. Datorită artistului Ion Petre mi s-au deschis niște uși. Vreau să-i multumesc!”, a mai mărturisit Flori Radu, în cadrul interviului acordat pentru Star Popular.