Filozoful Mihai Şora o apără pe Irina Rimes, în scandalul momentului: „Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent…”

Publicat: 17/02/2020 | 21:41

Faptul că Irina Rimes a fost aleasă ca reprezentant oficial al zilei dedicate sculptorului român a stârnit numeroase reacții. Au fost mulți oameni care s-au revoltat și care o consideră nepotrivită pentru această funcție. Chiar și voci ale unor persoane publice au aruncat vorbe destul de grele asupra Irinei.

Irina Rimes a recunoscut că nu este cea mai potrivită alegere, dar a promis că le va arăta fanilor câte ştie despre „domnul sculptor” și chiar a stabilit și un plan de promovare, în care va vorbi despre valorile culturale româneşti, prin intermediul unor postări pe reţelele de socializare. Ea a declarat că își va da toată silința și o să încerce să se descurce exemplar.

Însă pare că nimic nu a reușit să îi convingă pe internauți, care au continuat să o atace. Astfel, filozoful Mihai Șora a decis să o apere pe artistă. A făcut o postare pe contul personal de Facebook, prin care o susține pe cântăreață și îi critică pe cei care au jignit-o.

„Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide”, a scris Mihai Șora.