Fetiță din Vaslui, ajunsă în stare gravă la spital, după ce după ce s-ar fi opărit cu ciorbă fierbinte. Are arsuri pe 90% din suprafața corpului

Publicat: 27/02/2021 | 18:23

O fetiță de numai 1 an și 9 luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-ar fi opărit cu ciorbă fierbinte. Micuța s-a ales cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, în urma incidentului cumplit. 

O copilă de numai 1 an și 9 luni din Vaslui a fost adusă de urgență la spital, după ce s-ar fi opărit cu ciorbă fierbinte. Și fratele acesteia a ajuns pe mâna medicilor, însă starea lui este stabilă. Copilul prezintă arsuri de gradul 2 pe o suprafață de 6% din corp.

Cei doi copii au fost aduși la Spitalul din Huși cu mijloace proprii, potrivit informațiilor oferite de Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanței Vaslui. Medicul a spus, potrivit Mediafax, că fetița de un an și nouă luni este în stare gravă cu arsură de gradele 2-3 pe 90% din suprafața corporală, iar specialiștii fac eforturi mari pentru a o salva.

Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași. Pentru moment, nu se cunosc cu exactitate cauzele în care s-a produs incidentul.

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital

Sezonul incendiilor cauzate de sursele de încălzire este în toi. Numai că uneori nu doar neglijența, ci și inconștiența poate provoca tragedii. Un bărbat din Teleorman a ajuns la spital ars pe mâini și față după ce ar fi încercat să aprindă focul în sobă folosind benzină. Combustibilul a provocat o explozie, iar încăperea a fost cuprinsă de flăcări.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Seaca din Teleorman. Pompierii au fost alertați de vecinii care i-au sărit în ajutorul bărbatului.  Acesta ar fi vrut să aprindă focul în sobă cu benzină fără să se gândească la consecințe. Combustibilul turnat pe lemne s-a inflamat puternic și a produs o explozie.

Până la sosirea salvatorilor, oamenii au reușit să lichideze focul care cuprinsese două încăperi ale casei.