Fetiță de doar 12 ani, bolnavă de coronavirus! “Pacientul rămâne izolat!”

Publicat: 23/03/2020 | 07:39

Emma, ​​o fetiţă de doar 12 ani, se „luptă pentru viaţa ei” într-un spital din Atlanta, după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus.

VEZI AICI: CUM ARATĂ PÂNĂ ACUM LUCRĂRILE LA INSTALAREA SPITALULUI DE NIVEL ROL 2 LA INSTITUTUL „ANA ASLAN”! FOTO

Justin Anthony, vărul fetiței, a povestit că Emma a fost diagnosticată cu pneumonie pe 15 martie și a fost testate pozitiv pentru coronavirus vineri seară. Sâmbătă, a fost conectată la un ventilator şi în prezent se află în stare stabilă.

Emma nu suferea de alte afecţiuni, nu a călătorit recent şi nu se ştie cum a contractat virusul. Direcţia de asistenţă medicală pentru copii a Spitalului Scottish Rite din Atlanta a confirmat că un pacient actual a fost testat pozitiv pentru Covid-19, deşi a refuzat să intre în detalii, anunță mediafax.ro.

Pacientul rămâne izolat, iar noi am folosit în mod constant măsurile de precauție adecvate. Detalii suplimentare nu vor fi oferite din cauza legilor privind confidențialitatea pacientului”, a declarat Jessica Pope, purtătorul de cuvânt al spitalului.

NU RATA: UN MEDIC DE LA SPITALUL JUDEȚEAN COVASNA A FOST DEPISTAT POZITIV LA CORONAVIRUS: ”VOR FI PRELEVATE PROBE DE LA PERSOANELE CU CARE A INTRAT ÎN CONTACT”

Experții din domeniul sănătății au spus că persoanele în vârstă și cele cu condiții de sănătate precare sunt cele mai expuse riscului de deces din cauza noului coronavirus. Copiii pot contracta și răspândi virusul, dar în general dezvoltă cazuri ușoare de boală.