Fetiţă de cinci ani din Bacău, suspectă de coronavirus

Publicat: 29/02/2020 | 20:27

O fetiţă în vârstă de 5 ani, din Urechești, judeţul Bacău, a fost luată cu izoleta de acasă şi dusă la Spitalul Județean de Urgență, pentru a i se face teste privind infectarea cu coronavirus.

Avea simtome de viroză, iar aseară starea ei s-a înrăutățit, astfel că părinții au sunat la 112. Autoritățile au preluat copilul pentru a-l duce la Bacău, unde i se vor face testele specifice.

„Pe raza judeţului Bacău, urmare a acţiunilor specifice desfăşurate de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în contextul epidemiologic creat de infecţia cu COVID 19, a fost identificată următoarea situaţie:

Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, Regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie  preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor.

Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iasi în vederea stabilirii diagnosticului”, potrivit comunicatului DSP Bacău.