Festivalul de la Cannes a fost amânat

Publicat: 20/03/2020 | 11:49

Celebrul festival de film de la Cannes va fi amânat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii au anunțat că gala cel mai probabil se va ține în vară.

„Astăzi, am luat următoarea decizie: Festivalul de la Cannes nu se va putea organiza la datele prevăzute, din 12 în 23 mai. Mai multe ipoteze sunt analizate cu scopul de a-l organiza în continuare, dintre care o varianta ar fi la sfârșitul lui iunie – începutul lunii iulie”, scrie într-un comunicat de presă publicat pe pagină oficială a evenimentului.

Tot joi, Festivalul de creație Cannes Lions a fost amânat din cauza crizei coronavirusului. Evenimentul, care urmă să aibă loc în perioada 22-26 iunie a fost reprogramat între 26 și 30 octombrie. La începutul lunii, a fost anulat evenimentul media MipTV din cauza îngrijorărilor cu privire la coronavirus.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a depășit 10.000, la nivel global, conform statisticilor Johns Hopkins University, care centralizează datele furnizate de țările care au înregistrat cazuri de Covid-19.