Festivalul “Cerbul de Aur” a fost anulat! Comunicatul oficial

Publicat: 02/06/2020 | 18:33

Cerbul de Aur 2020 a fost anulat şi înlocuit cu un alt eveniment de televiziune. Anunțul a fost făcut de Doina Gradea, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

(CITEȘTE ȘI: FOCAR DE INFECȚIE CU VIRUSUL COVID-19 LA UNUL DINTRE CELE MAI MARI SPITALE DIN BUCUREȘTI! 16 CADRE MEDICALE DE LA BAGDASAR-ARSENI AU FOST DEPISTATE POZITIV)

Nu a fost o decizie luată cu uşurinţă, mai ales în contextul în care ediţia din acest an ar fi fost una aniversară, a XX-a, şi s-ar fi bucurat de o strălucire aparte. Însă, după discuţii în cadrul TVR şi cu partenerii locali, am ajuns la concluzia că nu ne dorim să facem compromisuri care să afecteze amploarea şi imaginea evenimentului sau să genereze vreun risc la nivelul sănătăţii publice. Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenţia publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului şi, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

(VEZI ȘI AICI: DUPĂ BORIS JOHNSON, UN ALT PREMIER ARE CORONAVIRUS!)

Cerbul de Aur, anulat: “Am decis să…”

Decizia a fost luată şi din cauza faptului că partenerii de tradiţie ai festivalului, autorităţile locale din Braşov, au făcut publică intenţia de a anula procedurile pentru organizarea unui număr de evenimente, printre care şi Cerbul de Aur.

Am decis să nu organizăm ediţia din anul 2020 a Cerbului de Aur tocmai pentru a nu compromite sub nicio formă formatul clasic al acestui festival renumit în România, dar şi la nivel internaţional. Avem încredere că ediţia aniversară a Cerbului de Aur pe care ar fi trebuit s-o organizăm în acest an îşi va găsi locul binemeritat în agenda evenimentelor culturale pe care Braşovul le va găzdui în 2021”, a spus și Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

(NU RATA: EFECTUL ULUITOR AL VIRUSULUI COVID-19! CE SPUNE ELENA MATEESCU, DIRECTOR ANM)

Festivalul Cerbul de Aur se adaugă, astfel, unei lungi liste de evenimente majore cu public care au fost anulate din cauza epidemiei de Covid-19, la nivel internaţional şi în România.

Cea de-a 20-a ediţie a festivalului internaţional Cerbul de Aur ar fi trebuit să aibă loc în perioada 20 – 23 august, în Piaţa Sfatului din Braşov.