Fenomen spectaculos pe cer! Când are loc “Luna Căpşună” sau “Luna Roz” şi cum ne influenţează. Va fi văzută în toată lumea

Publicat: 05/06/2020 | 11:06

Fenomen astronomic spectaculos pe cer! “Luna Căpşună” sau “Luna Roz” urmează să fie văzută și, totodată, admirată în toată lumea. Conform specialiștilor de la, Luna nu va fi, de fapt, roșie sau, însă, poziția sa va permite să fie vazută de pe planeta Pământ în nuanțe de roșu sau roz, similar cu unele apusuri.

Citește și: Un yoghin care susține că a supraviețuit fără apă și mâncare timp de 80 de ani a murit de bătrânețe. A fost subiectul unui studiu: “Acest fenomen…”

Când are loc Luna Căpşună sau Luna Roz şi cum ne influenţează

Imagini spectaculoase vor putea fi surprinse în această seară pe cerul din România, dar și din alte state ale lumii, în functie de condițiile meteo, au scris jurnaliștii de la The Sun. Astfel, cu cine va ține vremea și nu va fi înnorat va putea fi martorul fenomenului rar numit “Luna Căpşună” în unele zone, iar în altele, “Luna Roz”. Luna plină din iunie e poziționată mai jos pe cer, astfel că imaginea ei observată de pe Terra este văzută diferit prin atmosfera față de alte momente ale anului.

Descoperă și: Cum ar arăta Terra dacă toți oamenii ar dispărea. Imagini virale în plină epidemie de COVID-19

Acest fenomen este cunoscut în unele locuri de pe mapamond drept “Luna Căpșună” pentru că, în trecut, coincidea cu recoltarea căpșunelor.

“Almanahul Fermierilor din Maine a fost primul în care au fost publicate numele native pentru Lunile pline în perioada anilor 1930. Potrivit acestui almanah, Luna plină din iunie sau ultima Lună plină a primăverii e cunoscută sub denumirea de Lună Căpșună, un nume universal pentru aproape orice trib Algonquin”, au explicat reprezentanți de la NASA, conform sursei citată mai sus.

Cum ne influenţează Luna Căpşună/Luna Roz

Potrivit legendelor europene, căpșunile sunt asociate cu dragostea, iubirea… În plus, aceste fructe erau preferatele zeiței Afrodita. Tot în trecut, în alte zone ale lumii, Luna Căpșună a fost denumită Luna de Miere sau Luna de Mied. În perioada în care apare pe cer satelitul natural al Pământului, mierea este pregatită pentru recoltare și pentru prepararea miedului, cunoscut și ca vin de miere. Cei mai norocoși dintre noi ar putea să fie martori și la o eclipsă în penumbră care va avea loc în aceeași noapte, în timpul Lunii Căpșună. Potrivit specialiștilor, acest tip de eclipsă are loc de doar patru ori în acest an. Următoarele ocazii în care vom putea observa eclipsa în penumbra vor fi pe 5 iulie și 30 noiembrie.

Astrologii sunt de părere că Luna Căpşună/Luna Roz are o influență masivă asupra noastra. Această lună plină va intra în eclipsă în semnul Sagetatorului, conform realitatea.net. Astfel, Luna Căpşună va deschide porțile către colțurile ascunse ale sufletului și se vor produce multe schimbări în viețile oamenilor.

Nu rata: Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii

Sursa foto: pexels.com și pixabay.com